Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Την ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της ΝΔ και επικαιροποίησης του ιδεολογικού της οπλοστασίου τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός «που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους», ενώ δήλωσε ότι μπορεί να συγκατοικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ για χάρη της ενότητας, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει.

Ερωτηθείς σχετικά με την περίοδο του ......

1993 και τη στάση του στο Σκοπιανό, σημείωσε ότι πριν από 17 χρόνια έκανε μια αξιακή επιλογή με βάση την ιδεολογία της παράταξης και του υδρητή της νέας δημοκρατίας, ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας. Δήλωσε δε δικαιωμένος γιατί, όπως ανέφερε, ακολούθησαν τέσσερις πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα απο την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος.

«Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για οκτώ χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στα λάθη, που κατά την άποψή του στοίχισαν στη ΝΔ. Όπως επεσήμανε, τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.

Παραδέχθηκε δε ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν έλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν.

Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε δε πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ.

«Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους» τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι «φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου».

Όλοι, επεσήμανε, συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε «ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη».

Εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας: «προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές».

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΨΗΦΙΖΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ
    http://koinos-topos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή