Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Το υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια των «αντεξουσιαστών στην εξουσία» ( παρεμπιπτόντως αυτή η αντίφαση θα κυριαρχήσει στις επιθεωρήσεις του Χειμώνα. θυμηθείτε με!), μετονομάστηκε ως γνωστόν σε υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή ο τίτλος του υπουργείου υπέστη βαρύτατο «βιασμό». Τόσο η λέξη Δικαιοσύνη , όσο και αυτές της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας δούμε για ποιο λόγο οι λέξεις χάνουν το νόημα τους , ο τίτλος ακυρώνεται και η πνευματική μας πραγμάτευση προκαλείται ανερυθρίαστα.

Η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αρχίζει να θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησης ότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς».

Ο κ. Δημήτραινας είναι ο πρώτος γενικός γραμματέας που επιλέχθηκε κατόπιν ανοιχτής διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος μέσω του Διαδικτύου, όπως την εγκαινίασε η νέα κυβέρνηση. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 700 υποψηφίους !

Στο βιογραφικό του κ. Δημήτραινα - λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και ....από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη- που δόθηκε στην δημοσιότητα παρατίθενται πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων, όχι όμως και το κοινό συγγραφικό εγχείρημά του με ....τη σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης, καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρία Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων» (εκδόσεις Σάκκουλα). Διαβολικές συμπτώσεις!

Να γιατί με το καλημέρα η νέα ονομασία του υπουργείου Δικαιοσύνης(?), Διαφάνειας(?) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(?) ακυρώνεται και χάνει το νόημα της.

Η μόνη αντίσταση στην γελοιότητα της ανοιχτής (όπως αυτή επιχειρείται) διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος μέσω του Διαδικτύου, είναι να υπάρξουν προσφυγές από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν και ότι τελικά επελέγησαν άνθρωποι με λιγότερα τυπικά ή και ουσιαστικά προσόντα.

Θα μπορούσαν να ζητήσουν να τους γνωστοποιηθούν τα κριτήρια με τα οποία έγιναν (θα γίνουν) οι επιλογές και να επικαλεστούν ότι αυτά δεν ήταν γνωστά από την αρχή.

Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν νομικά ότι δεν «επελέγη ο καλύτερος, αλλά ο πιο εκλεκτός» και να αμφισβητήσουν την ουσία της αρχικής διακήρυξης.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και θα πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα προσοχή .Νομικοί ( και μάλιστα πολύ καλοί) υπάρχουν σε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Το παράδειγμα του πρώτου γενικού γραμματέα που επελέγει , προϊδεάζει ότι θα έχουμε και άλλες …διαβολικές συμπτώσεις …σε ότι αφορά τους υπολοίπους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν κάποιος υποψήφιος προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση μίας τοποθέτησης, τότε η πράξη διορισμού του συγκεκριμένου γενικού γραμματέα θα τελεί... υπό πολύμηνη αμφισβήτηση.

Ίσως τότε κάποιοι -μπροστά στο αδιέξοδο- βάλουν μυαλό και πάψουν να προκαλούν την νοημοσύνη μας!

Politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου