Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου χρειάστηκαν μόνο 20 μέρες για να βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτειες. Ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου ακολουθώντας τα ίδια βήματα όπως ο κ. Σημίτης παίζουν με τα νούμερα της οικονομίας της χώρας χωρίς να τους ενδιαφέρη σε τι μεγάλα προβλήματα βάζουν τον τόπο, με μοναδικό στόχο να φανούν το 2010 ότι έκαναν κάτι στην οικονομία έβαλαν στον προϋπολογισμό του 2009 χρέει του 2010 με αποτέλεσμα το έλειμα να βρεθεί στο 12,5%, έτσι ώστε το 2010 να μπορούν να το εμφανίσουν μειωμένο.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι κατάφεραν να υποβαθμιστεί η ελληνική χρηματοπιστοτική ικανότητα και πλέον ότι δάνειο πάρει η ελλάδα θα το πληρώση με το διπλάσιο η και τριπλάσιο επιτόκιο, ένα άλλο που κατάφεραν με την αναξιπιστία τους είναι να καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΟΛΠ απο τον μεγαλήτερο πελάτη, την εταιρία MSC (Mediterranean Shipping Company).
Με επιστολή της στην υπό παραίτηση διοίκηση του Οργανισμού, κατήγγειλε τη σύμβασή της με τον ΟΛΠ για την αποκλειστική μεταφορά κοντέινερς στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Ν.Ικονίου.
Η απόφαση για την καταγγελία της σύμβασης που προβληματίζει έντονα τόσο τον ΟΛΠ όσο και την COSCO αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στη συμφωνία ΟΛΠ με την COSCO, καθώς η κινέζικη εταιρεία, στην εμπορική εκμετάλλευση του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου είχε συνυπολογίσει και το μεταφορικό έργο της ιταλοελβετικής MSC.
Η COSCO μετά την καταγγελία της σύμβασης, θα έχει, όπως επισήμανε, απώλεια εισοδημάτων, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ τα έτη 2008-2009 η MSC είχε διακινήσει μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων -ΣΕΜΠΟ- περίπου 400.000 κοντέινερς.
Ενώ, τα έτη 2007-2008 και 2009 είχε αποφέρει συνολικά κέρδη στον Οργανισμό 17,5 εκατ. ευρώ.
Απο τη άλλη το ΠΑΣΟΚ πετάει στον δρόμο 200,000 εργαζόμενους που όλοι τους καλύπτουν πάγειες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 20 μέρες καταφέρνει να εκτοξέυση την ανεργία σε τρομακτικά μεγέθη. Σε δήλωση για το θέμα προέβη και ο Αντώνης Σαμαράς "Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου