Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό μια συντονισμένη προσπάθεια, κυρίως με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ανασύσταση των οργάνων του φοιτητικού κινήματος και συγκεκριμένα για τη διοργάνωση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την ανάδειξη νέου Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Κινούμασταν πάντοτε και συνεχίζουμε να κινούμαστε στη λογική του διαλόγου και της συναίνεσης προκειμένου με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε στην επίτευξη του στόχου.

Κατόπιν πρόσκλησης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεκλήθη το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και στις 13 Οκτωβρίου αποφάσισε τη διεξαγωγή του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτωβρίου. Συγκροτήθηκε η Τεχνική Γραμματεία, αρμόδια να διεκπεραιώσει τις σχετικές διαδικασίες για την διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά μετά το 1995.

Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, πλην της ΠΑΣΠ, έχουν συνυπογράψει και διεκδικούν την αναβίωση των αδρανούντων οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Η σημασία του εγχειρήματος είναι αυταπόδεικτα κεφαλαιώδης για την προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής νεολαίας, των φοιτητών και του δημόσιου πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Στο παρελθόν έχετε εκφράσει προσωπικά την ελπίδα να ευοδωθούν οι προσπάθειες ανασύστασης, διατρανώνοντας τη θέση σας προς την κατεύθυνση αυτή. Είχατε άλλωστε σε σχετική επιστολή σας επισημάνει ότι «η ΠΑΣΠ έχει ήδη κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή» (18 Μαρτίου 2009). Ως νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είστε ο πλέον αρμόδιος να αναλάβετε την σχετική πρωτοβουλία να μεταπείσετε την αμφιταλαντευόμενη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, και να την προτρέψετε έστω και την ύστατη στιγμή να μεταβάλλει την επί του παρόντος αρνητική της στάση.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως πρώτη φοιτητική παράταξη της χώρας εδώ και 23 χρόνια, απευθυνόμαστε σε εσάς αντιλαμβανόμενοι τόσο την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον του Δημόσιου Πανεπιστημίου, όσο και την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του φοιτητικού κινήματος. Έχουν πλέον διαμορφωθεί οι συνθήκες για να υπερκεράσουμε αντιθέσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Σας ζητούμε, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή να σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Η χρυσή αυτή ευκαιρία για τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να χαθεί.

Με εκτίμηση,

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

1 σχόλιο: