Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ

Τόσο καιρό διασκέδασα με τα περί παπαγάλου το Α. Σαμαρά που μου λένε μερικοί, όμως ήρθε ο καιρός να πάρω και εγώ θέση στο ποίον θέλω πρόεδρο για την Νεά δημοκρατία. Και η θέση μου είναι απλή όλους εκτός απο την Ντόρα, αλλά αν η ντόρα είναι η εκλεκτή της βάσης της παραταξής μας θα την στηρίξω σαν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν το βλέπω να χρειαστεί.
Το γιατί δεν θέλω να βγεί η Ντώρα πρόεδρος είναι νομίζω εμφανές απο τα όσα έχετε δεί σε αυτό εδώ το blog και επειδή η Ντόρα είναι η μόνη που δεν μπορεί να "ψαρέψει" ψήφους ούτε απο αριστερά αλλά ούτε απο δεξιά, δεν θέλουν κάν να ακούνε το ονομά της ούτε οι κεντρόοι ούτε οι δεξιοί και όχι μόνο δεν μπορεί να "ψαρέψει" αλλά θα χάσει πολύ και απο της δύο πλευρές του κόμματος λόγο τον σχέσεων της με τα μεγάλα συμφέροντα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.
Από τους άλλους δύο υποψήφιους, βγάζω έξω το πανικά γιατί δεν πιστέυω ότι μπορεί να μπεί ανάμεσα στους 3, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να "εξαφανίσει" το ΛΑΟΣ απο το πολιτικό τοπίο αφού έχει την δυναμική να φέρει πίσω τους χαμένους ψηφοφόρους που έφυγαν απο την δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας ένω ξέρει τι σημαίνει "κοινονικός φιλελευθερισμός" και ιδεολογικά και πρακτικά και όχι απλά σαν έννοια. Έχει προοπτική ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι να κερδίσει και απο την πτέρυγα του κέντρου και λόγο της εναντίωσης του στον Μητσοτάκη το 93. Επίσεις είναι δυνατός και αντιπολιτευτικά απέναντι στον Γ. Παπανδρέου γιατί μπορεί να υψώση τους τόνους όταν χρειαστεί και να είναι ουσιώδης και όχι απλά ένας γραφικός και λαϊκιστής.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει τα ίδια προτερήματα με τον Αντώνη Σαμαρά, με την διαφορά να είναι ότι ο Αβραμόπουλος μπορεί ποίο έυκολα να προσεγγίσει τους κεντρόους ψηφοφόρους λόγο της ρητορικής του δεινότητας αλλά και της διπλοματικής του, γνώστης της ιδεολογίας του "κοινονικου φιλελευθερισμού" και αυτός όπως ο Αντώνης Σαμαράς. Μπορεί να ασκήσει καλή αντιπολίτευση στον Γ. Παπανδρέου λόγο της ρητορικής του δεινότητας.
Από Σαμαρά και Αβραμόπουλο να σας πώ της αλήθεία θα ψηφισω Σαμαρά γιατί κατά την δική μου άποψη έχει περισότερες ηγετικές ικανότητες, αλλά στην περίπτοση που υπάρξει κάποιος τέταρτος, πχ Σπηλιοτόπουλος, θα ψηφίσω αυτόν γιατί είναι νέος πολιτικός με μέλλον, με νέες ιδέες, εργατικός, δεν λειτουργή υπογείος και πιστευώ ότι μπορεί ένας νέος άνθρωπος όπως ο Σπηλιοτόπουλος να δώση στην Νέα Δημοκρατία μία προοπτική μέλλοντος.
Έτσι πρώτη μου επιλογή είναι ο Σαμαράς η ο Σπηλιοτόπουλος και μετά ο Αβραμόπουλος, για την Ντόρα..... τι να πώ? 1000 φορές Ψωμιάδης!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου