Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΟΣΟΙ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ?


«Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη αλλά μία νέα ηγετική ομάδα και άνοιγμα στην κοινωνία» και «Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, με φθαρμένα υλικά» μας τονίζει καθημερινά η κυρία Μπακογιάννη.

Με αφορμή τις παραπάνω επαναλαμβανόμενες αναφορές και επειδή η μνήμη μας είναι κοντή, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα ονόματα αυτών που απετέλεσαν την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. από την ημερομηνία ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας τον Μάρτη του 2004 έως την κατάρρευσή της στις 4 Οκτώβρη του 2009.

Μπακογιάννη Θεοδώρα

Σουφλιάς Γεώργιος

Παυλόπουλος Προκόπης

Σιούφας Δημήτριος

Μεϊμαράκης Ευάγγελος

Ρουσόπουλος Θεόδωρος

Αλογοσκούφης Γεώργιος

Παπαθανασίου Ιωάννης

Χατζηδάκης Κων/νος

Πετραλιά-Πάλλη Φάνη

Χατζηγάκης Σωτήριος

Στην δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που δεν ηταν στην κυβερνητική επιτροπή και την λεγόμενη «ηγετική ομάδα» αλλά που με τις πολιτικές πράξεις και συμπεριφορές τους είτε ως υπουργοί είτε ως «σύμβουλοι» και «μυστικοσύμβουλοι», συνέβαλαν στο χάλι της Ν.Δ.

Βουλγαράκης Ευάγγελος

Παυλίδης Αριστοτέλης

Δούκας Πέτρος

Κιλτίδης Κων/νος

Κοντός Απόστολος

Μπασιάκος Ευάγγελος

Λούλης Ιωάννης (σύμβουλος επικοινωνίας πρωθυπουργού)

Φλέσσας Γεώργιος (σύμβουλος επικοινωνίας Θεοδώρας Μπακογιάννη)

Στην τρίτη κατηγορία είναι οι γνωστοί βαρώνοι που από το παρασκήνιο ήθελαν να κηδεμονεύουν τον πρωθυπουργό και υπο το πρόσχημα της πολιτικής εμπειρίας και νουθεσιών, προωθούσαν στο βάθρο της πολιτικής εξουσίας τα τέκνα τους, τους γαμπρούς, τους συγγενείς, τους κουμπάρους καθώς και ότι άλλο εξασφάλιζε την κυριαρχία και διαιώνιση της οικογενειοκρατίας, των φέουδων και της επιρροής των στο πολιτικοοικονομικοεκδοτικό κατεστημένο.

Μητσοτάκης Κων/νος

Έβερτ Μιλτιάδης

Βαρβιτσιώτης Ιωάννης

Κεφαλογιάννης Ιωάννης

Τέταρτοι και τελευταίοι στην λίστα είναι η κατηγορία με τα «διαχρονικά εξαπτέρυγα». Αυτών που προσκολλήθηκαν στους «αρχηγούς» ή στους «εν δυνάμει αρχηγούς» και παρα την μετριότητά τους, ανέλαβαν διαχρονικά υπουργικές ή άλλες θέσεις εξουσίας με αντάλλαγμα την τυφλή υπακοή και υποστήριξη των προστατών τους.

Κασσίμης Θεόδωρος

Γιακουμάτος Γεράσιμος

Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ

Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης

Βαληνάκης Ιωάννης

Γιαννόπουλος Αθανάσιος

Καλαντζάκου Σοφία

Κεδίκογλου Συμεών

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα πρόσωπα στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπακογιάννη και συνεχίζουν με τρόπο αμετανόητο να «παραδίδουν» μαθήματα πολιτικής ιδεολογίας με τα γνωστά τυποποιημένα κλισέ και τις αοριστίες περί διεύρυνσης παντού! Δυστυχώς όμως για την Θεοδώρα με μόνο τις διαχρονικές επιθυμίες και αοριστολογίες, κανείς δεν πέτυχε εν τέλει τον σκοπό του ή το οποιοδήποτε όφελος ήταν πρόσκαιρο. Κάποιος έλεγε ότι «μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολλές φορές, μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγες φορές, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολλές φορές»!

Ουσιαστικά, όλοι οι παραπάνω, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, είναι υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη συντριβή που υπέστη η Ν.Δ. στην ιστορία της και συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Και τι θέλουν να μας πουν αυτοί οι άνθρωποι; Ότι τάχα τωρα έχουν βρεί τις πολιτικές εκείνες συνταγές που θα επιλύσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που οι ίδιοι τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο δημιούργησαν; Δεν είναι μόνο ένδειξη αλαζονείας αλλά και απύθμενου θράσους πρός ένα λαό που δοκιμάζεται σήμερα και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται στα επόμενα χρόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου που δικαιολογημένα ο τελευταίος θα τους εγκαλεί για ότι παρέλαβε.

Κάποιοι συνειδητοποίησαν τις ευθύνες τους και απεχώρησαν από την πολιτική οικειοθελώς. Κάποιους άλλους τους αποστράτευσε ο λαός και το ίδιο το κόμμα πρίν ή κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογών και κάποιοι άλλοι λαλίστατοι στα τηλεοπτικά παράθυρα και με το αβαντάρισμα αρκετών δήθεν αμερόληπτων λειτουργών της δημοσιογραφίας, προσπαθούν να μας πείσουν γιά το άφθαρτο profile και τις ηγετικές ικανότητες της υποψηφίας αρχηγού! Το παράδοξο όμως είναι ότι η Θεοδώρα Μπακογιάννη, συνυπεύθυνη απόλυτα με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, αφού ο τελευταίος δεν έπαιρνε απόφαση αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη της (μην ξεχνάμε ότι τόσο το 2004 όσο και το 2007 η πλειοψηφία των μελών των υπουργικών συμβουλίων ηταν μητσοτακική) και εισηγήτρια μαζί με τον Σουφλιά, Μεϊμαράκη και Χατζηγάκη, της πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, έρχεται τώρα σε ρόλο ανανεωτή και τιμητή των πάντων για να μας πείσει ότι αυτή είναι η μόνη που μαζί με τα γνωστά «νεα και άφθαρτα υλικά της» θα οικοδομήσει την νέα Ν.Δ.!!! Τι υποκρισία και φαρισαϊσμός…

Εγκλωβισμένος ο Καραμανλής, αντί να λύνει προβλήματα, περίμενε ο χρόνος να του λύσει τα προβλήματα! Έτσι ο μεν ίδιος εισέπραττε την απογοήτευση του κόσμου για την αδυναμία διαμόρφωσης και ελέγχου μιας έγκαιρης και αποτελεσματικής πολιτικής, η δε κυρία Μπακογιάννη με το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελό της, έτριβε τα χέρια της πίσω από τις πλάτες του! Αυτή ήταν η συμβολή της κυρίας όταν έλεγε ότι στήριξε όλες τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά δηλαδή στήριζε σε συγχορδία με τα εξαπτέρυγά της την πολιτική απραξία και ατολμία τον πρωθυπουργού!!!

Ο λαός όμως της Ν.Δ. χόρτασε από Θεοδώρα Μπακογιάννη και ότι αυτή εκπροσωπεί επι 25 χρόνια. Χόρτασε από οικογενειοκρατίες, βαρωνίες, φέουδα, κουμπαριές. Χόρτασε από τσιτωμένα χαμόγελα ενός επαρχιώτικου πολικαντινισμού, υποσχέσεων και δουλικών εξαρτήσεων. Χόρτασε από υποκρισίες, αοριστολογίες, ανακύκλωση των ίδιων νεοφιλελεύθερων και άλλων πολιτικάντικων στερεοτύπων, διαπλεκόμενες σχέσεις και άλλες ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Και η απάντηση που θα δώσει το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου θα είναι εκκωφαντική και εξευτελιστική για την ίδια. Η έγκαιρη και «θεαματική» απόσυρσή της από την διεκδίκηση της αρχηγίας ίσως διασώσει κάτι από την υστεροφημία της. Και μάλιστα όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά ως αντίληψη πολιτικής και στρατηγικής διακυβέρνησης.


ΑΝΤΙΝΕWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου