Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 7 μ.μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΝΟΔΕ Έβρου στα γραφεία της και στη συνέχεια θα κάνει δηλώσεις στον τοπικό Τύπο.

Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και μελών της ΝΔ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά εκδήλωσε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε δυνατή η προώθηση υποψηφιότητας από τη γενιά των σαραντάρηδων, ζητά να μην καταφέρονται τα στελέχη του κόμματος με δημόσιες δηλώσεις κατά των υποψηφίων αρχηγών γιατί έτσι τους φθείρουν, και σημειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ψυχικού χάσματος από «βασιλικότερους του βασιλέως».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής αναφέρει:

«Στη ζωή, συχνά βρίσκεται κανείς σε σταυροδρόμι και καλείται να επιλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Στην πολιτική μου διαδρομή δεν ακολούθησα ποτέ τον εύκολο δρόμο του Πόντιου Πιλάτου που νίπτει τας χείρας του. Τοποθετήθηκα πάντα ευθαρσώς, με τόλμη αλλά και παρρησία, καταβάλλοντας κάποτε και το ανάλογο πολιτικό κόστος. Πιστεύω, όμως ότι οι δημόσιοι άνδρες οφείλουν να τοποθετούνται δημόσια.

Η δημόσια διατύπωση της γνώμης μου για την επιλογή νέου αρχηγού δεν έχει στόχο να επηρεάσει την απόφαση των πολιτικών μου φίλων και όσων ακούν με ενδιαφέρον τις απόψεις μου. Σέβομαι την επιλογή όλων και αναμένω το ίδιο και για τη δική μου. Δύναμη της παράταξης είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Εγγυητής αυτής της ενότητας, που είναι προϋπόθεση νίκης, είναι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήμουν από εκείνους που ζήτησαν η ανάδειξη της νέας ηγεσίας να μην γίνει με όρους «πασαρέλας» αλλά με καθαρά πολιτικούς. Από το έκτακτο συνέδριο και εντεύθεν, οι υποψήφιοι αρχηγοί συγκεκριμενοποιούν και εξειδικεύουν τις θέσεις τους και τις σκέψεις τους για το μέλλον του κόμματος. Για το πώς αντιλαμβάνονται την πρόκληση για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Για τη φιλελεύθερη παράταξη, που δικαιωμένη ιστορικά για την ιδεολογία της, μπορεί όπως σε όλη την Ευρώπη να προσφέρει και πάλι πειστική πρόταση εξουσίας. Μια παράταξη που δεν λησμονεί τις ρίζες της, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες. Τιμά διαχρονικές αρχές και αξίες χωρίς να γυρίζει την πλάτη σε νέα ρεύματα.

Τιμώ την πολιτική διαδρομή της Ντόρας Μπακογιάννη και την αγνή φωνή του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου ψηφίζω για νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί πιστεύω ότι μετά και τη στήριξη του αποσυρθέντος υποψηφίου για την προεδρία Δημήτρη Αβραμόπουλου, μπορεί να εκφράσει το όλο κόμμα. Και τους παραδοσιακούς δεξιούς, αλλά και όσους αυτοτοποθετούνται στο «μεσαίο χώρο», που βρίσκεται πιο κοντά και στις δικές μου απόψεις. Η επιλογή της αμφίπλευρης διεύρυνσης σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας, όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι επιλογή νίκης».

Με δηλώσεις του στον Τύπο, ο πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης τάχθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τα σημερινά δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποστηρικτή του, απάντησε ότι φυσικά δεν τα διαψεύδει.

Ο ίδιος θα προβεί σε αναλυτική δήλωση αργότερα.

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ «ΟΜΥΜΠΙΟΝ»

Νεολαία για την Ελλάδα της Ελπίδας…

Συνάντηση νέων Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο διοργανώνει το Πολιτικό Γραφείο Θεσσαλονίκης του Αντώνη Σαμαρά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 19.11 , στις 8.30 το βράδυ στο «Ολύμπιον» (Πλατεία Αριστέλου 10).

Ο φίλοι του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη καλούν όλους τους νέους να δώσουν το παρών στην εκδήλωση, καθώς η νεολαία έχει τη δική της συνεισφορά στον αγώνα για την Ελλάδα της Ελπίδας.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με στόχο την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά διοργανώνεται περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία του βουλευτή και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Η περιοδεία αρχίζει την Τετάρτη 18.11 στην Πτολεμαίδα με επίσκεψη στο Δημαρχείο (5.30 μ.μ.). Στις 6 μ.μ. ο κ. Μιχαλολιάκος θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και μελών της ΝΔ στο καφέ «Splentor».

Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Φλώρινα (ξενοδοχείο Lingos).

Την Πέμπτη στις 10.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Φλώρινας και στη 11 π.μ. την έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Η περιοδεία συνεχίζεται στη Φλώρινα όπου, στη 1 μ.μ. θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Καστοριάς και στις 5.30 μ.μ. τα γραφεία της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 6 μ.μ. ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και μελών της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Λιμναίον».

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα γρεβενά. Στις 7.15 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΝΟΔΕ Γρεβενών στα γραφεία της και στις 7.45 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Γρεβενών.

Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Αχίλλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου