Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε προειδοποιήσει εδώ και μερικές μέρες, ότι εάν εκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς θα αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Την επόμενη της εκλογής του νέου προέδρου όμως, ξεκίνησαν ευρύτερες συζητήσεις στους κόλπους των ηγετικών στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Σε πρόσφατη σύσκεψη των μειονοτικών στελεχών της Ν.Δ. αποφασίστηκε να υπάρξει αποχώρηση και μάλιστα όσο το δυνατόν μαζικότερη, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ, όπως αναφέρουν, τους ενόχλησε με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, όταν καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. “Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και να υποστηρίζει να κλείσει το προξενείο” σχολίαζε τότε ο Ιλχάν Αχμέτ , χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικό και κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα και την ελληνοτουρκική φιλία.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, είχε ισχυριστεί ότι δεν αποτελούν ελληνοτουρκική διαφορά τα θέματα της μειονότητας , καθώς “θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή. Επιτέθηκε όμως στην Τουρκία για το ότι δεν μπορεί να δίνει μαθήματα μειονοτικής πολιτικής : “Το ιστορικό παρελθόν της Τουρκίας, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα” είπε και την κάλεσε “να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων” και “να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία”. Επίσης, ζήτησε από την Τουρκία “να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας”.

Την απάντηση αναμένεται να την πάρει αύριο από τα στελέχη της μειονότητας που αναμένεται να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες την είδηση πληροφορήθηκαν πριν από λίγο και στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν για να απαντήσουν αργότερα, χωρίς να δείχνουν όμως ότι εκπλήσσονται.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=108533

Η απάντηση του δεξιά της εδέμ είναι...
Στο καλό να πάτε, αν νομίζετε ότι δεν είστε Έλληνες μουσουλμάνοι αλλά εκπρόσωποι της τουρκίας τότε δεν έχετε θέση όχι απλός στην ΝΔ αλλά ούτε κάν στην Ελληνική πολιτική σκηνή, είστε απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη απο πολιτικούς που θα υπερασπίζονται το συμφέρον της χώρας και όχι να είναι δούριοι ίπποι ξένων και πόσο μάλλον εχθρικών συμφερόντων.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ...ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή