Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Μετά απο αρκετό καιρό απουσίας είμαστε πάλι έδω, δυστυχώς καποιοι λόγοι προσωπικοί δεν μας επέτρεψαν όλο αυτό το διάστιμα να είμαστε παρόν στον δύσκολο αγώνα.
Τώρα όμως θα τα λεμέ συχνά και όπως πάντα έξω απο τα δόντια, λογικά για αρχή θα έπρεπε να πούμε για την οικονομική κρίση, το ΔΝΤ και όλα αυτά, αλλά επειδεί είναι μεγάλο θέμα και πρέπει ότι πούμε να είναι σωστό και να το έχουμε δεμένο απο παντού ξεκινάμε ανάποδα λέγοντας για το σενάριο της επόμενης μέρας.
Η χώρα μας μέσα στους μήνες που έρχονται θα βρεθεί στην πιο δύσκολη στιγμή απο τον καιρό του εμφιλίου, μαζικές απολύσεις απο το δημοσίο, κλήσιμο καταστημάτων, κραχ του real estate, μείωση του τουρισμού που θα φέρουν κοινονικές αναταραχές και πολιτική αστάθια.
Από τον Σεπτέμβριο ο Γιωργάκης και η κυβέρνηση του αναμένουν κοινονικές αναταραχές ίδιες με εκείνες, αν όχι χειρότερες, όπως αυτές που αντιμετόπισε ο Κ. Καραμανλής. Έτσι πρέπει να έχουν ένα σχέδιο για να κρατίσουν σε μία ηρεμία τον λαό, το σχέδιο αυτό είναι μία νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Γιωργάκη και του ΠΑΣΟΚ αλλά βάζοντας μέσα και στελέχοι των άλλων κομμάτων, φυσικά απο αυτά βγάζουμε έξω το ΚΚΕ.
Μία κυβέρνηση που θα έχει μέσα στελέχοι του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και..........κάποια της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πάρει μέρος σε αυτό το καταδικασμένο plan b του Γιωργάκη, ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας θα πάρουν θέση σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Τώρα ποίοι θα είναι απο πλευράς της ΝΔ?....
Ο Γιωργάκης με το ΔΝΤ στο ρόλο του μαέστρου δεν μπορεί να είναι και υπουργός εξωτερικών, πρεπεί να είναι καθημερινός στο πόστο του στο ρόλο του συντονιστή.
Για το ΥΠ.ΕΞ. θέλει ένα άτομο το οποίο θα έχει γνώση του ρόλου του και θα είναι σύμφωνω με την πολιτική του, Ο Παπούλιας είναι πρόεδρος της δημοκρατίας άρα δεν μπορεί, ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Σαμαράς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα όμως?....
Η Ντόρα είναι πλέον ξένο σώμα μέσα στην Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα του κόμματος και θέλει να φύγει, η αλήθεια είναι ότι έκανε μία έρευνα για να κάνει νέο κόμμα αλλά τα νούμερα ήταν για κλάμματα και απο μερίας γκάλοπ αλλά και απο μερίας φίλων. Ο Σαμαράς δεν είναι βλάκας για να την δίωξη απο το κόμμα γιατί θα τις έδινε το πάτημα που θέλει και η ιδέα να πάει στο ΛΑΟΣ βρήκε αντιστάσης απο τα στελέχοι του.
Ο Γιωργάκης και ο Πάγκαλος την θέλουν στο ΠΑΣΟΚ και έτσι με την πρώτη ευκερεία θα της δώσουν την θέση του Γιωργάκη στο υπουργείο εξωτερικών. Ο Σαμαράς απο την άλλη θα πρέπει να είναι έτοιμος για την πρώτη εκλογική του αναμέτρηση μέσα στο 2011 και μέχρι τότε το μόνο που θα κάνει είναι να παρουσιάση μία νέα ΝΔ με άλλο πρόσωπο και με σοβαρές πολιτικές προτάσεις.
Η Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές που έρχοντε θα είναι ένα πρώτο τέστ άλλα λόγο της αναταραχής που θα υπαρχει και τα δύο μεγάλα κόμματα περιμένουν απόλειες και εκπληξεις, μία απο αυτές μην αποκλείετε να είναι να δούμε και τον Ηλία Ψινάκη δήμαρχο αθηναίων.
Οι αποφάσεις του Γιωργάκη στην οικονομία θα φέρουν ένα ντόμινο εξελίξεων τόσο πολιτικά όσο και κοινονικά, τα λάθη που έκανε θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο μας.

1 σχόλιο: