Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Δεν δίνω βουλευτές μου – Δεν υπογράφω τίποτα

Το διπλό «όχι» Σαμαρά σε συμμετοχή βουλευτών του στη νέα κυβέρνηση και σε υπογραφή στη νέα δανειακή σύμβαση σφράγισε το τέλος των διαπραγματεύσεων για τη νέα κυβέρνηση.

Αναχωρώντας από τα γραφεία της Λ. Συγγρού στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι επήλθε συμφωνία έπειτα από 48 διαβουλεύσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να πει τίποτα παραπάνω για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ωστόσο ότι δεν θα δώσει κοινοβουλευτικά του στελέχη στη νέα κυβέρνηση απαντώντας έτσι και στα στελέχη του που βγήκαν χθες στο αντάρτικο αντιδρώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν αλλάζει στάση ούτε ως προς το θέμα της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών που κλείδωσαν για τις 19 Φεβρουαρίου.


Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη ότι «ο λευκός καπνός θα βγει από το Μέγαρο Μαξίμου» πετώντας έτσι το μπαλάκι στην πλευρά της κυβέρνησης αφού στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν φθάσει οι πληροφορίες για τις «καραμπόλες» που προκλήθηκαν από την εμπλοκή του ονόματος του Λ. Παπαδήμου και το ρόλο του Ε. Βενιζέλου.

Κόκκινη γραμμή για τον κ. Σαμαρά αποτελεί η υπογραφή που οι Βρυξέλλες αξιώνουν να βάλει κάτω από το κείμενο αποδοχής της νέας δανειακής σύμβασης μαζί με το νέο πρωθυπουργό, το νέο υπουργό Οικονομικών, τον πρόεδρο της Τραπέζης της Ελλάδος και τους αρχηγούς των δυο πολιτικών κομμάτων.

Συνομιλητές του ξεκαθάριζαν πως ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία του Οκτωβρίου και πως ότι λέει το εννοεί.

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία» δήλωσε ο κ. Σαμαράς λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Όλι Ρεν που σύμφωνα με αρκετά στελέχη της ΝΔ κινήθηκαν στα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος επιχείρησε να ανατάξει το πεσμένο ηθικό πολλών στελεχών για τη συμφωνία με την κυβέρνηση μέσω του μηνύματος που στάλθηκε προς τις Βρυξέλλες για τη στάση του κ. Ρεν.

«Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


Πηγή Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου