Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε μετωπική εσωκομματική σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται η υπόθεση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αποδοχής της δανειακής σύμβασης και συνακόλουθα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της τυχόν αποδοχής της "γερμανικής" λύσης του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και της εμπλοκής πολιτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση.

Η ένταση κάποιες στιγμές εξελίχθηκε σε σύγκρουση της "λαϊκής δεξιάς" με τους "φιλελεύθερους" και οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι οι Βρυξέλλες ζητούν την υπογραφή και του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από ένα κείμενο δεσμεύσεων για την νέα κυβέρνηση.Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τα πρώτα μηνύματα αντιδράσεων χθες, όταν γνωστοποιήθηκε σε στενό κύκλο στελεχών ότι "αναγκαστικά και για να μην προκληθεί ναυάγιο που θα θέσει και πάλι την χώρα σε κίνδυνο, η ΝΔ αποδέχθηκε την συμμετοχή στελεχών της στο νέο σχήμα".

Αυτό που έως πριν λίγες ώρες καταγραφόταν ως "έντονη αντίδραση" για την συμφωνία επέκτασης του χρόνου μέχρι τις εκλογές, τώρα με την αποδοχή εισόδου πολιτικών στελεχών, αλλά και της διαφαινόμενης ανατροπής της θέσης Α.Σαμαρά (και...) στο θέμα του κοινής αποδοχής πρωθυπουργού, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών που χρησιμοποιούν την φράση "Χύνουμε με μια κλωτσιά το γάλα που μαζέψαμε στάλα-στάλα και δίνουμε ανάσα ζωής στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του".

Ενδεικτική είναι η θέση που πέρασε ως διαρροή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Μαρκόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι “στηρίζω και συντάσσομαι με τον Αντώνη Σαμαρά ωστόσο θα πρέπει να ξέρουμε ότι μέσα στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν υπάρχουν μόνο εκείνοι που υποστηρίζουν την συγκυβέρνηση αλλά είναι υπαρκτή και διαχυτή η άποψη να μην συμμετέχουμε με πολιτικά στελέχη και να μην συμμετέχουμε στην κυβέρνηση συνεργασίας”.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συγκέντρωση υπογραφών μεταξύ βουλευτών που διαφωνούν με αυτή την εξέλιξη.

Παρόμοια θέση με αυτή του Κώστα Μαρκόπουλο, πήρε χθες και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ τον Α.Σαμαρά στις κινήσεις του στηρίζουν μόνο οι .... πρώην "μπακογιαννικοί" βουλευτές!

Από το σύνολο των βουλευτών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην μεταβατική κυβέρνηση είναι πιθανό να ενταχθούν οι Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Τζαβάρας,κλπ.

Η ίδια η βάση του κόμματος διαφωνεί ριζικά με τις αποφάσεις του Α.Σαμαρά και αυτή η εξέλιξη μπορεί να έχει εντελώς αρνητικές επιπτώσεις στην δυναμική επιστροφής στην εξουσία. Η αποδοχή της δανειακής σύμβασης, η αποδοχή εισδοχής πολιτικών στελεχών, η επιμήκυνση του χρόνου που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές και η αποδοχή εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και όλα αυτά σε μία εβδομάδα μόλις, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ.


Πηγή DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου