Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σύγκρουση δύο «σχολών» στη ΝΔ

Σκηνικό σύγκρουσης στήνεται στη ΝΔ εν μέσω των οικονομικών εξελίξεων έπειτα από τη νέα κόντρα Μητσοτάκη – Κρανιδιώτη. Στην πρώτη γραμμή η «ομάδα των πέντε», χαμηλοί τόνοι από τη Λ. Συγγρού.

«Πολεμικό» κλίμα στο περιβάλλον Σαμαρά επιχειρούν να στήσουν συγκεκριμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας την προσωπική κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Η διαμάχη που πήρε χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τις έντονες και διακριτές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε απευθείας επαφή με τον Πρόεδρο της ΝΔ και στην ομάδα των βουλευτών που χαρακτηρίζονται ως «φιλελεύθεροι» και εκφράζονται από τους γνωστούς «πέντε», οι οποίοι πρόσφατα εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη διαγραφή Χατζηγάκη.


Επί της ουσίας πρόκειται για τις δύο «σχολές» της ΝΔ: Εκείνη της σκληρής «γραμμής» που πίεζε για να μην συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτής των κυρίων Μητσοτάκη, Σπηλιωτόπουλου, Αντώναρου, Χατζηδάκη και Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν τη γραμμή της συναίνεσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δημιουργία μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Και όπως όλα δείχνουν, η αντιπαράθεση αυτή θα έχει και συνέχεια, αφού στο στόχαστρο των συγκεκριμένων βουλευτών έχουν μπει πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά τα οποία αποφεύγουν να κατονομάσουν αλλά τους χρεώνουν λάθους χειρισμούς στις συζητήσεις για τη νέα κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

«Εγώ δουλεύω, δεν είμαι αναλυτής»...

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν στα δικαστήρια. «Εγώ έχω δουλειά. Δεν κάνω πολιτικές αναλύσεις στο Κολωνάκι» έλεγε σε όσους επικοινώνησαν μαζί του. Λίγη ώρα αργότερα όμως ήρθε η σκληρή ανακοίνωση, μέσω του Antinews, ως απάντηση στον χαρακτηρισμό του «όψιμου νεοδημοκράτη» που του απέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται» ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον κ. Μητσοτάκη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με σειρά ραδιοφωνικών του συνεντεύξεων επιτέθηκε στον Φ. Κρανιδιώτη τον οποίο απαξίωσε, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Εγώ τον κ.Κρανιδιώτη τον θυμάμαι ως υπερασπιστή διαφόρων κινημάτων, και τον θυμάμαι και ως πολιτικό στέλεχος μιας κίνησης που νομίζω δεν είχε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αν θυμάμαι καλά του κ. Χαραλαμπίδη, κάτι τέτοιο. Τώρα ο ίδιος περιφέρεται ως στενός φίλος του Α. Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση» είπε με σκωπτικό τρόπο ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Στο σκηνικό ρήξης που φαίνεται να δημιουργείται, η Λ. Συγγρού κρατά στάση ουδετερότητας και αποφεύγει να εμπλακεί στη διένεξη αν και συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις δηλώσεις και τις κινήσεις τόσο των βουλευτών όσο και των προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμφανίζονται να έχουν συνδεθεί με τον κ. Σαμαρά. Στον τρίτο όροφο της ΝΔ διατηρούν χαμηλούς τόνους και συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή προέχουν οι εξελίξεις στην οικονομία και το μέλλον της χώρας και όχι οι δηλώσεις στελεχών.

Πηγη real news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου