Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΟΛΟΥΣ (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΕΕ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.


Με μία κίνηση ματ πριν από λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έβαλε τέλος στα όποια εγχώρια και ευρωπαϊκά σχέδια για κοινή επιστολή υποταγής. Διαχώρισε τον εαυτό του και το κόμμα από το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ και ξαναέστειλε στην ηγεσία της ΕΕ την ίδια επιστολή με αυτή που είχε στείλει πρίν λίγες μέρες στο ΕΛΚ.

Μία κίνηση που πετάει το μπαλάκι στην ΕΕ για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αφού αναφέρει ότι στηρίζει τον Παπαδήμ(ι)ο όσο αναφορά την ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου αλλά και για όλα όσα συμφωνήθηκαν ενώπιων του προέδρου της δημοκρατίας, άρα λέει και στους ευρωπαίους ότι θα πάμε σε εκλογές, επίσης αναφέρει ότι δεν σύμφωνη με την πολιτική που ακολουθείτε και χρειάζεται αλλαγή για την επίτευξη των στόχων.


Άφησε ξεκρέμαστο το ΠΑΣΟΚ και τον δορυφόρο του ΛΑΟΣ σε όλη αυτή την ιστορία που ήθελαν κοινή επιστολή και την ΕΕ που ήθελε υποταγή σε όλα, πλέον κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ότι φταίει για της όποιες καθυστερήσεις και ότι το χρονοδιάγραμμα για της εκλογές δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

Διαβάστε την επιστολή 

«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: ''συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.''

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει ''εργαλεία'' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου