Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Δεν λογαριάζω τίποτα μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Το να είσαι Έλληνας είναι επιλογή» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό.

«Σήμερα κάνουμε πράξη το εθνικά επιβεβλημένο και το αυτονόητο. Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου βάζουν πλάτη μέσα από μία κυβέρνηση εθνικής στήριξης για να κάνει η χώρα τα απαραίτητα βήματα» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να συνεργαστούν.


«Γι’ αυτό προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να πετύχω το πνεύμα συνεννόησης. Η πολιτική συναίνεση στο αυτονόητου τους εθνικούς στόχους ήταν το αυτονόητο. Δεν την είχαμε. Τώρα την έχουμε. Αφήνουμε στην άκρη τις άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, που είπε ότι η κυβέρνηση που αναλαμβάνει υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές αντιλήψεις.

Τόνισε πως θα είναι δίπλα στο νέο πρωθυπουργό αλλά και στη νέα κυβέρνηση. «Με αυτή την προσπάθεια εύχομαι να ανοίξει μία νέα εποχή στη χώρα μας. Αυτή της ειλικρινούς συνεργασίας. Από την αρχή ήταν προφανές ότι για να πετύχουμε αυτή την ιστορική συμφωνία θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόσωπο».

«Η επιλογή είναι διαιτερα θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς» είπε ο κ. Παπανδρέου για τον νέο πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έβαλε πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό. «Πήρα την απόφαση αυτή με μόνο γνώμονα το μέλλον της Ελλάδας. Να συμβάλω σε μία νέα πολιτική νοοτροπία. Ότι παλεύοντας όλοι οι Έλληνες στο ίδιο πλευρό μπορούμε να πετύχουμε. Οι πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Είναι μία συμφωνία που δικαιώνει τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Η κυβέρνηση θα κινηθεί με ένα οδικό χάρτη που θα έχει την στήριξη όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου