Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αβραμόπουλο (ήμαρτον πάλι), Δήμα, Αρβανιτόπουλο και Μουρμούρα πρότεινε η ΝΔ

Τους κ.κ. Σταύρο Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα παραιτηθεί από βουλευτής, πρότεινε η ΝΔ για την συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση. Ο Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες. Την τελική απόφαση, πάντως, θα έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη εκπροσώπων των ΠαΣοΚ, ΝΔ και Λα.Ο.Σ., υπό την προεδρία του κ. Παπαδήμου, με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή στις 14:00.


Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, η ΝΔ προτείνει τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, καθώς και τους καθηγητές κ.κ. Γιάννη Μουρμούρα και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, πρόσωπα πολύ κοντινά στον Αντώνη Σαμαρά, να ενταχθούν στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί της κοινοβουλευτικής έδρας του. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης.

Την τελική απόφαση θα έχει ο Λουκάς Παπαδήμος. Τα ονόματα αυτά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ΠαΣοΚ και του Λα.Ο.Σ. σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ΝΔ διευκρινίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Προσθέτει ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα υπουργεία, ούτε το αν η κυβέρνηση θα έχει θέσεις αντιπροέδρων, θέματα που θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «με την συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές».

Καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι μόνο μη κοινοβουλευτικά στελέχη θα μετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση, η ΝΔ αναφέρει ότι «ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε ο ίδιος να παραιτηθεί για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

Πηγή Δεξί X-Trem(i)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου