Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!


Επτά σχεδόν ώρες κράτησε η μαραθώνια συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μιάμισι μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Κυριακή στη Ρηγίλλης, προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Επιτροπής Συνεδρίου καταλήγουν στην 15η Οκτωβρίου ως τελική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την αρχηγεία του κόμματος, οι οποίες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί γραπτώς. Ως τις 22 του μήνα οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές μελών, χωρίς ωστόσο να έχει διαυκρινιστεί ακόμα αν θα επιτρέπεται να υπογράψουν και οι εν ενεργεία βουλευτές.

Η Επιτροπή φαίνεται να προτάσσει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να αποφασίσει για αλλαγή του τρόπου εκλογής, κάτι που ίσως κληθεί να αποφασίσει το ίδιο το Συνέδριο. Για αυτό και δεν αποκλείεται το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου να εκλέξει τελικά μεταβατικό πρόεδρο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ, υπό την προεδρεία του Δημήτρη Σιούφα, συμμετείχαν και οι τέσσερις «φερόμενοι ως υποψήφιοι πρόεδροι», σύμφωνα με την διατύπωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Κουμουτσάκου. Οι Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης«κατέθεσαν τις απόψεις τους και είχαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με την Επιτροπή», κατά τον κ. Κουμουτσάκο.

Οι τέσσερις υποψήφιοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, ωστόσο η Επιτροπή συνέχισε την μαραθώνια συνεδρίασή της ως τα ξημερώματα.

Πηγή http://www.star.gr/index.php?ID=politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου