Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΑ.

Τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ παρουσίασαν στον Κ. Καραμανλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς. Η κ. Μπακογιάννη, η οποία πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης στη 1 το μεσημέρι, κατέθεσε δύο προτάσεις. Πρώτον, το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος.
Ως δεύτερη λύση, προτείνει την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για...

την εκλογή προέδρου και γραμματέα, οι οποίοι θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.
Νωρίτερα, στη Ρηγίλλης είχε βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε μετά τη συνάντηση πως το ρεύμα για ενότητα-ιδεολογική θωράκιση-οργανωτική επανίδρυση είναι πανίσχυρο. Όπως ανέφερε, είναι καθολική απαίτηση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος, στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής αρχηγού. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διάρκειας του συνεδρίου πάνω από μία ημέρα και της τροποποίησης του καταστατικού, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου στα μέλη του κόμματος.
Σημείωσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και εκείνοι οι οποίοι θα εγγραφούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, πριν το συνέδριο. Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το δυνατόν συντομότερο, μέχρι την άνοιξη του 2010, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει μόνον ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά σήμερα αναμένεται να πράξουν το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του Β. Μεϊμαράκη ο οποίος έχει αρχίσει κύκλο επαφών με τους προαλειφόμενους υποψήφιους. Χθες συναντήθηκε με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Αβραμόπουλο, ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με τον κ. Σαμαρά. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τους κ. Μητσοτάκη και Έβερτ.
Στη ΝΔ προέκυψαν χθες νέες εστίες αντιπαράθεσης, καθώς ξέσπασε διαφωνία και για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο Β. Μεϊμαράκης τάχθηκε ανοικτά κατά της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου σε μια μόνον ημέρα και πρότεινε την ανάδειξη μεταβατικής ηγεσίας από την Κ.Ο. για τη διοργάνωση συνεδρίου αργότερα με τη συμμετοχή της βάσης.
Με την άποψη αυτή διαφώνησε ο κ. Σιούφας που προήδρευσε χθες της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής για το έκτακτο συνέδριο. Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι αν υπάρξει ομοφωνία μπορεί να παρακαμφθεί το καταστατικό. Ανάλογη θέση διατύπωσε και ο κ. Σαμαράς, ενώ ο κ. Μπακογιάννη δηλώνει πρόθυμη να σεβαστεί κάθε συμφωνία.

http://press-gr.blogspot.com/2009/10/t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου