Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια νέα σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας, μία παράταξη αξιών. Όχι μία παράταξη μηχανισμών.
Η παράταξή μας έχει όνομα, έχει ταυτότητα ... Πιστεύω στη μεγάλη προοδευτική κεντροδεξιά ... Στην κεντροδεξιά, που στηρίζεται στην πατριωτική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα. Στην κεντροδεξιά, που απελευθερώνει τη δημιουργική ενέργεια της ελεύθερης οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή, προασπίζεται τη λειτουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους. Στην κεντροδεξιά, που εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, προασπίζει τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ισχυροποιεί τους θεσμούς.
Στην κεντροδεξιά, που πιστεύει, ότι στην παγκόσμια εποχή είναι πλούτος και πλεονέκτημα οι παραδόσεις του πολιτισμού μας, με κύριους εκφραστές του, τους Έλληνες της Διασποράς. Στην κεντροδεξιά, που εισάγει στο δημόσιο βίο αρχές και αξίες, ενός νέου δημοκρατικού πολιτισμού. Στη νέα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα ενώνει τους Έλληνες στη βάση των κοινών τους αναφορών και που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς.
Όλα αυτά τα χρόνια πολιτεύομαι, χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμη μου εσείς, η κοινωνία
.
Όλες και όλους και ιδιαιτέρως τους νέους να πορευθούμε μαζί για ένα νέο ξεκίνημα για μία συγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, απαλλαγμένη από τον επιζήμιο λαϊκισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου