Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για την παρουσία εκατοντάδων Νεοδημοκρατών στην «ιδιαίτερη γωνιά της μακεδονικής γης, τη γενέτειρα του εθνάρχη Κων. Καραμανλή», άρχισε την ομιλία του στις Σέρρες ο Αντώνης Σαμαράς.

Με συγκίνηση, παρουσία του Αχιλλέα Καραμανλή, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτατα αναφέρθηκε στον δάσκαλο του, τον άνθρωπο που τον έβαλε στην πολιτική, που του δίδαξε και τον σημάδεψε, τον Κων. Καραμανλή, «τα δάκρυ του οποίου για τη Μακεδονία δεν το ξέχασα, δεν το πρόδωσα, ούτε θα το προδώσω ποτέ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή σημείωσε ότι είναι λάθος να πιστεύουν κάποιοι πως η λαμπρή του πορεία υποβαθμίζεται από τα πρόσφατα γεγονόρα και τόνισε πως «του χρωστούμε πολλά, τον ευχαριστούμε. Εάν είχαμε κατορθώσει να ακτινοβολήσουμε, να προβάλουμε τις θέσεις του Κώστα Καραμανλή για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τις θέσεις τόλμης και θάρρους δεν θα είχαμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις για την αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού, διαδικασία που πρέπει να γίνει με έμφαση στον κορμό της παράταξης, τον κόσμο που παραδοσιακά ανήκει στην κεντροδεξιά.

«Δε θα βρούμε καλύτερη ευκαιρία από την ανοιχτή εκλογή του προέδρου, που είναι μία επαναστατική κίνηση», είπε και κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες να προσέλθουν στις κάλπες, ανεξάρτητα από το εάν θα τον προτιμήσουν ή όχι. Όταν μιλά η βάση οι μηχανισμοί σιωπούν, είπε.

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στην ιδεολογική αναβάπτιση του κόμματος δίνοντας έμφαση στην έννοια της Πατρίδας, την οποία πολύ κακώς κάποιοι παρεξηγούν και στηλιτεύουν και σε αυτήν του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, που αποτελεί επικαιροποίηση του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, που εισήγαγε ο Κων. Καραμανλής.

Μιλώντας για την κυβέρνηση προέβλεψε αύξηση των φόρων, «κάτι που θα πλήξει τη μεσαία τάξη» και ότι οι υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα μείνουν στα συρτάρια, ενώ ο Κ. Καραμανλής θα δικαιωθεί για τις επισημάνσεις που έκανε για την οικονομία, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΔΣ της ΝΟΔΕ Σερρών σημείωσε ότι η περιοχή των Σερρών σηματοδοτεί πολλά για την παράταξη και όλοι οι διεκδικητές της προεδρίας θα πρέπει να περιοδεύσουν στην περιοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του επιμελητηρίου και το δήμαρχο Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου