Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Ο Γ. Παπανδρέου έκανε σήμερα το πρώτο φάουλ, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώση το νέο υπουργικό συμβούλιο, είναι σίγουρο ότι υπουργό παιδίας βάζει την Α. Διαμαντοπούλου η όποια όταν, επι κινέζου, ήταν επίτροπος είχε προτείνει το 2001 σε συνεντευξή της στα νέα να γίνουν τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της Ελλάδως.

Διαμαντοπούλου: Δεύτερη επίσημη γλώσσα η αγγλική



Tην καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους εισηγείται η ελληνίδα επίτροπος ΄Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, με το σκεπτικό ότι η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη καθώς στο τέλος του 2006, με την προωθούμενη διεύρυνση και την ένταξη άλλων δέκα χωρών στην ΕΕ, θα τεθεί ευθέως το ζήτημα της πολυγλωσσίας.

«Η Ευρώπη θα μοιάζει με σύγχρονη Βαβέλ», τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, καθώς θα υπάρχουν είκοσι γλώσσες. «Ποιος μπορεί να φανταστεί μια ευρωπαϊκή διαδικασία με ταυτόχρονη μετάφραση σε 20-22 γλώσσες;», διερωτάται. Απαντώντας σε όσους έχουν αντιρρήσεις, προβάλλοντας φόβους για απώλεια της εθνικής μας γλώσσας και κληρονομιάς, η ελληνίδα επίτροπος απαντά ότι «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα ελληνικά και τα αγγλικά».

Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου τονίζοντας ότι «η επίμονη και σταθερή θέση της Ελλάδας είναι ότι η ΕΕ πρέπει να προάγει και να σέβεται όλες τις εθνικές γλώσσες των κρατών, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται ισότιμες γλώσσες εργασίας. ... Αυτή τη σταθερή θέση διατηρούμε σε όλα τα επίπεδα της ΕΕ, είτε αφορά την Κομισιόν είτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή οποιονδήποτε ευρωπαϊκό θεσμό», τονίζει ο κ. Ευθυμίου και προσθέτει ότι «στην Ελλάδα έχουμε μια ανοιχτή πολιτική γλωσσών και στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση διδάσκονται αυτή τη στιγμή τα αγγλικά από την τετάρτη δημοτικού, διδάσκονται τα γαλλικά και τα γερμανικά», ενώ το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ιταλία και Ισπανία για την εισαγωγή των δυο γλωσσών. «΄Αρα», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας, «καλλιεργούμε την ισοτιμία όλων των γλωσσών και την κυριαρχία της κάθε εθνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας εργασιών της ΕΕ».
Σήμερα ο Κ. Παπανδρέου κάνει αυτήν την επικίνδυνη γυναίκα υπουργό παιδίας. Και ακόμα είμαστε στην αρχή, μέχρι το βράδυ θα πούμε και τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου