Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23.11.09

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τη βεβαιότητά τους ότι η συγκέντρωση υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη (στις 7.30 μ.μ.) θα είναι η μαζικότερη που έχει διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν στελέχη του Πολιτικού Γραφείου Θεσσαλονίκης του υποψηφίου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Με σύνθημα «Όλοι ενωμένοι για την Ελλάδα της Ελπίδας» καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς φίλους της ΝΔ να δώσουν το «παρών» στην ομιλία και με τη δική τους συμμετοχή και δύναμη να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Βουλευτή και τ. Υφυπουργό κ. Κώστα Γκιουλέκα. Ακολουθούν οι δηλώσεις τους.

Κώστας Γκιουλέκας: Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι. Ανήκω σε εκείνους που δεν βλέπω φίλους και αντιπάλους στη Νέα Δημοκρατία. Ενδιαφερόμαστε όλοι για την ενότητα της Παράταξης την επόμενη μέρα. Και αυτό είναι και ένα μήνυμα που στέλνουμε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι όποιος απειλήσει αυτή την ενότητα, θα μας βρει απέναντί του. Αποφάσισα να αποσαφηνίσω τη στάση μου έτσι, σε αυτή την τελική ευθεία για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΔ, γιατί το θεωρώ χρέος τιμής απέναντι στους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους τόσα χρόνια. Συνάντησα όλους τους υποψηφίους. Τιμώ όλους τους υποψηφίους. Προσφέρω τη στήριξή μου στον Αντώνη Σαμαρά, διότι γνωριζόμαστε από παλιά από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αλλά πέρα από τους συναισθηματικούς λόγους υπάρχουν βασικοί πολιτικοί λόγοι. Εξαρτάται από τις προτεραιότητες που βάζει ο καθένας. Οι δικές μου προτεραιότητες είναι κυρίως οι χειρισμοί στα εθνικά θέματα και οι προσεγγίσεις του Αντώνη Σαμαρά με βρίσκουν πάρα πολύ σύμφωνο. Είναι πάρα πολύ κοντά και στις δικές μου απόψεις. Το δεύτερο είναι οι προτάσεις του για την αναδιοργάνωση του κόμματος. Πραγματικά πιστεύω, ότι με τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά μπορούμε να απευθυνθούμε στην κοινωνία, να εμπνεύσουμε την κοινωνία και πάνω απ’ όλα να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά για να ξεκινήσουμε μια νέα νικηφόρα πορεία στη ΝΔ. Και μ’ αυτή την έννοια συντάσσομαι με τον Αντώνη Σαμαρά και αγωνίζομαι στο πλευρό του για το μέλλον όχι μόνο της Παράταξης αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Αντώνης Σαμαράς: Είναι τιμητικό για μένα και ήταν ιδιαίτερα τιμητικός για την Παράταξη, ο τρόπος με τον οποίον ο Κώστας τοποθετήθηκε σήμερα. Ήταν ένα από τα πιο έντιμα και σωστά μηνύματα που γονιμοποιούν την ενότητα για την Παράταξή μας. Ενωμένοι προχωράμε. Δεν έχει σημασία ποιος είναι με ποιον. Στις 29 του μηνός δεν τελειώνει μια μάχη, γιατί δεν υπάρχει μάχη. Βρισκόμαστε σε άμιλλα. Στις 30 του μηνός ξεκινάει η μάχη. Να είστε καλά.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώτος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας θα μιλήσει αύριο Τρίτη 24.11 σε συγκέντρωση φίλων και μελών της ΝΔ στη Δράμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ξενία».

Νωρίτερα (στις 8 μ.μ.) ο Κώστας Γκιουλέκας θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΝΟΔΕ Δράμας, στα γραφεία του κόμματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τη συνάντηση με τη ΝΟΔΕ και πριν την ομιλία του ο Κ. Γκιουλέκας θα κάνει δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

«Προσωπικά θα στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί εκτιμώ ότι διασφαλίζει την αναγκαία ιδεολογικοπολιτική σύνθεση ανάμεσα στις παραδοσιακές μας αξίες και τις σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Εκφράζει τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Είναι αυτονόητο ότι σέβομαι και την όποια διαφορετική επιλογή που θα κάνουν φίλοι ή στελέχη του κόμματός μας. Γιατί αυτό είναι δημοκρατία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι την ανασύνταξη της Ν.Δ., και την ανάκτηση της πρωτοβουλίας των πολιτικών κινήσεων. Γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος απέναντι σε μια Κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς, ήδη στο σύντομο διάστημα κατά το οποίο ασκεί την εξουσία, έχει δώσει αρνητικά δείγματα γραφής, αποδεικνύοντας ότι δεν διέθετε ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Στέκομαι στο πλευρό και αγωνίζομαι για τον Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία της ΝΔ για τους παρακάτω λόγους :

1. Θέτει πριν και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό, δεν έχει σχέση με μηχανισμούς και οικονομικά συμφέροντα και έχει εκφράσει τον απόλυτο σεβασμό στο αποτέλεσμα της εκλογής προέδρου των εσωκομματικών εκλογών.

2. Είναι ικανότατος, έντιμος, με ηθικές αρχές και αξίες Πολιτικός Άνδρας, αποτελεί την εγγύηση της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της διεύρυνσης της και προς το κέντρο αλλά και προς τα δεξιά, για μια γνήσια κεντροδεξιά παράταξη με κοινωνικό πρόσωπο και με την παρουσία του Κράτους, μακριά από Νεοφιλεύθερες συνταγές που βλάπτουν τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και είναι ο μόνος που μπορεί στις αμέσως επόμενες εκλογές να κάνει κυβέρνηση τη ΝΔ.

3. Πιστεύει στις ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας του Αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και αποτελεί τη συνέχεια του ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου