Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΩΜΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Φίλοι μου καλοί,
Παλιοί και νέοι συναγωνιστές,


Εδώ και αρκετά χρόνια δώσαμε (και δίνουμε) κοινούς αγώνες με την σημαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Γίναμε φίλοι καλοί και συνεργάτες στενοί, και ανδρωθήκαμε πολιτικά και ηθικά μέσα στους αγώνες αυτούς. Χαίρομαι ειλικρινά που συνεργάστηκα με ανθρώπους σαν εσάς και είμαι υπερήφανος που είμαι φίλος με όλους σας, με άλλους περισσότερο και με άλλους λιγότερο.
Οι αγώνες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, άλλοι είχαν επιτυχή κατάληξη και άλλοι ατυχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, γιατί ότι κάναμε το κάναμε με την καρδιά μας, την ψυχή και με περίσσεια πάθους.
Δυστυχώς, στον τελευταίο αγώνα που δώσαμε, αυτό των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, κάποιοι είχαν ξεπουλήσει τον αγώνα μας από πριν. Κάποιοι μας άφησαν να αγωνιζόμαστε τζάμπα και είχαν προδιαγράψει το αποτέλεσμα. Και η ήττα ήταν μεγάλη. Και μας πόνεσε όλους. Μας πόνεσε γιατί χάσαμε από έναν άνθρωπο μειωμένης πνευματικής ικανότητας, γιατί φέραμε το μικρότερο ποσοστό στην ιστορία μας, γιατί η διαφορά ήταν 10%, γιατί παραδώσαμε την εξουσία μόνοι μας στους πασοκους. Γιατί τα λάθη ήταν αμέτρητα και κανείς δεν έκανε τίποτα γι’αυτό.
Και τώρα καλούμαστε να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος που αγαπάμε και στο οποίο εντασσόμαστε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολιτικά. ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
Εγώ, στην κρίσιμη αυτή φάση, ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος. Αποτίναξα από πάνω μου τα δεσμά των μηχανισμών και των προσωπικών συμφερόντων. Και αδιαφορώντας για τυχόν συνέπειες, από την επομένη τον εκλογών και αφού ο Κώστας Καραμανλής, που τόσο αγαπήσαμε και τόσο πιστέψαμε, έμεινε αμετάπειστος στην παραίτηση του, ΤΑΧΘΗΚΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Και μετά από λίγες ημέρες υπέγραψα δήλωση στήριξης του με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’ πρώτος από τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα 28 στελέχη της ΟΝΝΕΔ από όλη την Ελλάδα.
Γιατί το έκανα αυτό; Για ιστορικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και ηθικούς λόγους.
Για ιδεολογικούς καταρχήν. Πιστεύω ότι ηρθε η ώρα να να καθορίσουμε ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό πλαίσιο. Χωρίς ‘‘σκιές’’ και ασάφειες. Χωρίς ‘‘μεσαίους χώρους’’ και τακτικές ώριμου ‘‘φρούτου’’. Να βγούμε στην κοινωνία και να μιλήσουμε πεντακάθαρα. Τριανταπεντε χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ακόμα ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν οι δεξιές (συντηρητικές ή φιλελεύθερες) ιδεολογίες να σαρώνουν παντού στον κόσμο, κι εδώ ακόμα να ντρεπόμαστε να πούμε και την λέξη ‘‘δεξιά’’;
Δυστυχώς ο Κώστας Καραμανλης δεν έφερε την μεγάλη ιδεολογική επανάσταση που όλοι θα θέλαμε. Όμως στο πεδίο των ιδεών υπερέχουμε συντριπτικά έναντι της αριστερας και αυτό πρέπει επιτέλους να το εκμεταλλευτούμε. Εκεί πρέπει επιτέλους ‘‘να παίξουμε μπάλα’’. Για να μπορέσουμε κι εμείς να δώσουμε επιτέλους στην κοινωνία τις λύσεις που περιμένει στα προβλήματα της και φυσικά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λύσει. Ο Αντώνης Σαμαράς λέει ότι η μεσαία τάξη (κι όχι ο μεσαίος χώρος που φυσικά δεν υπάρχει), δηλ. οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι μικροβιοτέχνες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι νέοι που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική δραστηριότητα τους, αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας και αυτούς πάνω απ’ολα πρέπει να προστατεύσει και να βοηθήσει το κράτος.
Η ιδεολογία μας είναι ο κοινωνικός (ή αλλιώς ριζοσπαστικός) φιλελευθερισμός, όπως τον καθόρισε ο εθνάρχης και ιδρυτής του κόμματος μας Κωνσταντίνος Καραμανλης στο 1ο προσυνεδριο της Χαλκιδικής το 1977. Τι σημαίνει αυτό σε απλά λόγια; Ότι πιστεύουμε φυσικά στην ελεύθερη οικονομία, αλλά θέτουμε τους κανόνες ενός δικαίου ‘‘παιχνιδιού’’ και προστατεύουμε τον πολίτη και τον εργαζόμενο από τυχόν ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Και εκτός αυτού, η παράταξη μας, η Νέα Δημοκρατία, έχει χαρακτήρα πατριωτικό, χαρακτήρα κοινωνικό, χαρακτήρα φιλολαϊκό.
Η απέναντι πλευρά, αυτή της Ντορας Μπακογιαννη, έχει (και πάντα είχε) ένα ασαφές και νεφελώδες ιδεολογικό πλαίσιο. Εσχάτως, μίλησε για κοινωνικό φιλελευθερισμό για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει εδώ και δυο χρόνια σε άρθρα και ομιλίες του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ανήκει ψυχή τε και σώματι στον νεοφιλελευθερισμό (ιδιωτικοποιήσεις χωρίς όρια, 0+0=14%, κλπ κλπ) που τόσο μίσησε ο λαός την περίοδο 1990-93 και συσσωρευσε ένα σωρό δεινά στην παράταξη μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί;
Για λόγους πολιτικούς. Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί υπόδειγμα πολιτικού ανδρός. Ανδρός με πατριωτισμό, με αρχές, με καθαρά χέρια από οσμές σκανδάλων και ανδρος προσιτού στον απλό νεοδημοκρατη αλλά και στον λαό γενικότερα. Και είναι ο μόνος που θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, η πλευρά της Μπακογιαννη δεν πρόκειται να ασκήσει την παραμικρή αντιπολίτευση, απλά θα περιμένει την φθορά του Παπανδρέου, δηλ εξουσία θα ξαναδούμε σε 8 χρόνια. Και στην στάση της αυτή θα παίξει ρόλο ο αμερικανικός παράγοντας φυσικά και η φυσική πλέον αλληλοδιαδοχή των τζακιών, πράγμα κατάπτυστο για την δημοκρατία μας. Άλλωστε, πώς να εξασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση μια πολιτικός, της οποίας το όνομα έχει εμπλακεί σε πολλά, μα πάρα πολλά σκάνδαλα; Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αφήσει σε ‘‘χλωρό κλαρί’’ τον Γιωργάκη και τις παλινωδίες του, που ήδη ξεκίνησαν. Έχει καθαρά χέρια και δεν φοβάται κανέναν.
Κι εδώ ακριβώς υπεισέρχονται οι ηθικοί λόγοι. Πως θα ξεχάσουμε τόσο εύκολα, την εμπλοκή της οικογένειας Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Siemens; Πως θα ξεχάσουμε ότι η Μπακογιαννη άφησε τον Καραβελα να διαφύγει στο εξωτερικό προ των ευρωεκλογών του καλοκαιριού και η κατάληξη ήταν η ήττα μας με 4,5 μονάδες; Γνωρίζετε ότι μέχρι που τον άφησε εντελώς αναίσχυντα να διαφύγει, τα γκάλοπ μιλούσαν για ανατρέψιμη διαφορά 1,5 μονάδας; Και φυσικά ενδεχόμενη ήττα του Γιωργάκη στις ευρωεκλογές θα σήμαινε το πολιτικό του τέλος; Πως θα ξεχάσουμε την ιδιαίτερη προσωπική της σχέση με τον διαβόητο Χριστοφορακο της Siemens και τις κοινές τους φωτογραφίες που κυκλοφορούν παντού; Θα παραβλεψουμε την αμέριστη στήριξη που της παρέχουν όλα τα πράσινα διαπλεκομενα ΜΜΕ; Ή θα ξεχάσουμε την υποχωρητικότητα της στα εθνικά θέματα; Τέτοιον πρόεδρο θέλουμε στο κόμμα μας;
Γνωρίζετε πόσο εύκολα μας ξεπούλησε όλους η πλευρά Μπακογιαννη πριν τις τελευταίες εκλογές; Γνωρίζετε ότι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΚΟΜΗ; Δηλαδή ρε μάγκες, εμείς τρέχαμε και αγωνιζόμασταν για να κρατήσουμε το κόμμα στην εξουσία και τον Καραμανλη στην πρωθυπουργία, κι εσείς προετοιμάζατε χωρίς ντροπή την επόμενη ημέρα; Ξέρατε κάτι παραπάνω; Μήπως το παιχνίδι ήταν πουλημένο από πριν; Και τώρα η κ. Μπακογιαννη εμφανίζεται ως υποψήφια σωτηρας. Ο Σουφλιάς είχε το πολιτικό θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να παραιτηθεί την επόμενη των εκλογών, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες του, όπως φυσικά και ο Καραμανλης. Η Μπακογιαννη γιατί δεν παραιτειται; Επειδή είναι κόρη του Μητσοτάκη και περιμένει την σειρά της για την πρωθυπουργία;
Αλλά τα σχέδια τους για εναλλαγή τζακιών στην εξουσία, τους τα ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Με την πρόταση Αβραμοπουλου που από την πρώτη στιγμή στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και με την καθολική απαίτηση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας για εκλογή του προέδρου απευθείας από αυτήν. Και είναι ντροπή για την κ. Μπακογιαννη ο τρόπος που προσεβαλλε όλο τον κόσμο της Ν.Δ. με την άρνηση της για λαϊκή ετυμηγορία. Και ήταν φανερός ο πανικός της για να μην περάσει η πρόταση αυτή. Και γι’αυτό εξαπέλυσε διάφορους ‘‘υπαλλήλους’’ για να την τορπιλίσουν. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Πρέπει κάποτε όλα τα παλαιοκομματικά απομειναρια να καταλάβουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει σε αυτούς αλλά στον κόσμο της και στους αγωνιστές της που έχουν δώσει τα πάντα για αυτήν. Και περιμένανε την εκλογή της από το ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Γι’αυτό άλλωστε κυκλοφόρησαν 1000 υπογραφές συνέδρων μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Αλλά τα σχέδια τους ματαιώθηκαν. Και έχουν εκτεθεί όλοι. Και οι εξαγορασαντες και οι εξαγορασμένοι.
Γνωρίζετε επίσης φίλοι μου, ότι η Μπακογιαννη κήρυξε πόλεμο σε όλες τις Παμμακεδονικες οργανώσεις αποδήμων ΗΠΑ και Αυστραλίας, διότι δεν ακολουθούσαν την κατευναστική γραμμή της για το Μακεδονικό αλλά διεξήγαγαν έναν ανένδοτο αγώνα για το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας; Και όλες αυτές οι οργανώσεις την καταδικάσαν με κοινή τους ανακοίνωση για την στάση της αυτή.
Για λόγους ιστορικούς. Ηρθε η ώρα να αποκατασταθεί το ιστορικό λάθος που έκανε η παράταξη μας με την εκλογή Μητσοτάκη το 1984. Ο οποίος παρέλαβε μια τίμια και πατριωτική παράταξη από τον ευπατρίδη της πολιτικής Ευάγγελο Αβέρωφ και την μετέτρεψε σε μηχανισμό παραγωγής σαπίλας και σκανδάλων, αλλοιώνοντας την πολιτική, ιδεολογική και ηθική φυσιογνωμία της. Και τότε εξοβέλισε μια ολόκληρη γενιά, την γενιά της ΟΝΝΕΔ του 1981-1984 που έδωσε αγώνες και αγώνες με το κράτος των πρασινοφρουρών και πρασινορουφιανων.
Θα μου πείτε ότι ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση το 1993. Η αλήθεια είναι ότι άλλοι ροκάνισαν μέχρι θανάτου την καρέκλα του Μητσοτάκη (Κανελλόπουλος, Δήμας, Έβερτ). Η αλήθεια είναι ότι δεν ευθύνεται ο Αντώνης Σαμαράς για το 47% του Παπανδρέου στις εκλογές του 1993. Και όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε, μόνος του πήγε σε εκλογές, διότι και με 150 βουλευτές μπορούσε να μείνει στην κυβέρνηση. Είναι διαθέσιμο το σχετικό δημοσίευμα. Και ούτε ξεχνάμε την αντιλαϊκή πολιτική εκείνης της περιόδου που αμαύρωσε το ΤΙΜΗΜΕΝΟ όνομα της παράταξης μας, ούτε την διαπλοκή της οικογένειας αυτής (Καλτσεστρουτσι, Αλαφούζος κλπ), ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε πάνω απ’ολα την πατρίδα. Και πάντα αυτό έκανε και πάντα αυτό θα κάνει. Γιατί η Ελλάδα είναι υπεράνω κομματικών και προσωπικών συμφερόντων. Και τότε έσωσε το όνομα της Μακεδονίας μας και κανένας από εκεί και μετά δεν έφυγε από την γραμμή του. Και αυτή του την πολιτική επιλογή την πλήρωσε με 8ετη πολιτική απομόνωση. Πέρασε μια ‘‘πολιτική έρημο’’. Αλλά όποιος περνάει την έρημο αυτή, επανέρχεται δυνατότερος και αποτελεσματικότερος, χωρίς να φοβάται τις ρήξεις.
Κάποιοι μου μίλησαν για τον Μειμαρακη. Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα. Στην αρχή και καλά πρότεινε ‘‘αντί-ντορικο’’ μέτωπο, στην συνέχεια αυτό-διορίσθηκε εγγυητής της ενότητας, ο Καραμανλης τον είπε τρελό και αφού είδε ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατάλαβε τι δούρειος ίππος είναι, μόνος του δήλωσε ότι έτσι κι αλλιώς θα στήριζε Μπακογιαννη. Και δηλώνει χωρίς να ντρέπεται, καραμανλικος. Πότε ακριβώς ήταν καραμανλικος; Όταν τον διέγραφε ο εθνάρχης Καραμανλης το 1979; Όταν τον διόριζε ο Μητσοτάκης πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ το 1984, διαγράφοντας την μισή οργάνωση για χάρη του; Ή όταν στήριζε Σουφλιά το 1997; Και φυσικά δεν ξεχνιέται το ότι υπηρετούσε στο ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως στρατιώτης επί ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, την ώρα που Σαμαράς, Μιχαλολιακος και άλλοι οννεδιτες έπαιζαν κάθε μέρα ξύλο με τους πρασινοφρουρούς. Ναι λοιπόν, η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται γι’αυτό κι εσύ Μειμαρακη πάντα ήσουν και πάντα θα είσαι το πρωτοπαλίκαρο και ο δούρειος ίππος του Μητσοτακεικου.
Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε είναι κρίσιμη και θα διαμορφώσει την φυσιογνωμία του κόμματος μας τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία. Ενδεχομένη εκλογή της Μπακογιαννη θα μετατρέψει το κόμμα μας σε δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Σε ένα απολιτικο, αντεθνικό και νεοφιλελεύθερο μόρφωμα το οποίο δεν θα ασκεί καμία αντιπολίτευση για την πατρίδα και την κοινωνία, για τους νέους και τις νέες, για τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θέλουμε. Εμείς, οι Δαπιτισσες και οι Δαπιτες, οι Οννεδιτισσες και οι Οννεδιτες, οι Νεοδημοκρατισσες και οι Νεοδημοκρατες, θέλουμε μια μεγάλη, τίμια, δημοκρατική, εθνική, φιλολαϊκή και φιλελεύθερη παράταξη. Θέλουμε μια Ν.Δ. η οποία να μην υποκύπτει σε εθνικές υποχωρήσεις. Μια Ν.Δ. η οποία θα αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ευημερία. Μια φιλολαϊκή Ν.Δ., και όχι φίλη των μεγάλων συμφερόντων. Μια Ν.Δ. η οποία θα χτυπάει τα διαπλεκομενα που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού στη ρίζα τους και δεν θα είναι φίλη τους με χαμογελακια και κοινωνικές σχέσεις, όπως η κ. Μπακογιαννη.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Είναι ο μόνος που έχει το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα. Είναι πολιτικός άνδρας που ξέρει να λέει όχι όταν πρέπει και να προχωράει σε ρήξεις και τομές. Προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977 σε ηλικία 26 ετών. Οργάνωσε μαζί με τον τότε πρόεδρο της, Βασίλη Μιχαλολιακο, την ΟΝΝΕΔ σε όλο το πανελλήνιο, παραλαμβάνοντας την με 5.000 μέλη το 1981 και παραδίδοντας την με 115.000 (!!!) μέλη. Έδωσε αγώνες και αγώνες με το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 και δεν δίστασε να μπει μπροστά ακόμη και σε βιαιοπραγίες και πυροβολισμούς σε Οννεδιτες και Νεοδημοκρατες. Και πριν λίγες ημέρες είπε: ‘‘Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είκοσι χρόνια βγαίνει πρώτη με τεράστια ποσοστά. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τα παιδιά αυτά, γιατί να μην τα βάλουμε μέσα στο κόμμα και να το ανανεώσουν με την ορμή και τις ιδέες τους;’’ Πόσο δίκιο μπορεί να είχε; Κι ακόμη: ‘‘Εγώ δεν πάω με μηχανισμούς. Ο μηχανισμός είναι φόβος και εξαναγκασμός. Εγώ πάω με την κοινωνία. Και η κοινωνία είναι αγάπη. Αγάπη για σένα και αυτό που κάνεις και αντιπροσωπεύεις’’. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.
Θέλουμε ένα κόμμα μεγάλο, δημοκρατικό πραγματικά και πατριωτικό. Ένα κόμμα πέρα από βαρονίες και τζάκια επιτέλους! Και θέλουμε την επόμενη φορά που θα μας εμπιστευθεί ο λαός την διακυβέρνηση της χώρας να κάνουμε πολλά και ουσιαστικά πράγματα. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός για να βολευτούν οι λίγοι και μιλημένοι. Η εξουσία είναι μέσο για την πρόοδο της χώρας και του λαού.
Πρέπει να επιλέξουμε λοιπόν τι θέλουμε.
Θέλουμε ανύπαρκτη αντιπολίτευση;
Θέλουμε πρόεδρο χωμένο στα σκάνδαλα και στη διαπλοκή;
Θέλουμε ηγεσία αμφιβόλου ελληνικής συνείδησης;
Θέλουμε πρόεδρο εντολοδόχο ξένων συμφερόντων;
Θέλουμε πάλι τζάκια και οικογενειοκρατία;
Θέλουμε ιδεολογική σύγχυση και ασάφεια πάλι;

Ή θέλουμε ηγεσία δυναμική με πρόεδρο άριστο γνώστη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, έτοιμο για αποτελεσματική αντιπολίτευση;
Ηγεσία με ιδεολογική καθαρότητα και σαφήνεια.
Πρόεδρο πατριώτη.
Πρόεδρο ριζοσπάστη, έτοιμο να προχωρήσει σε ρήξεις στο κόμμα πρώτα και στην κοινωνία αύριο.
Πρόεδρο με καθαρά χέρια.
Πρόεδρο αυτοδημιούργητο, από τα σπλάχνα της παράταξης.

ΕΓΩ ΕΠΕΛΕΞΑ.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.



Μετά τιμής,

Ηλιόπουλος Χρ. Θωμάς

6 σχόλια:

  1. Μου κάνει ετύπωση ότι ενώ σχεδόν όλα τα μπλόγκς που υποστηρίζουν τη Ν.Δ.(Gianniotis, dexi extrem, αδέξιος, dexios.gr, hellas orthodoxy, Mάρκος με τα Μούσια) είναι με το μέρος του Σαμαρά, μόνο το μπλόγκ του defrejus αποτελεί παραφωνία. Δε λέω καλό η ελευθερία λόγου αλλά εσύ πως εξηγείς την παραφωνία αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι διότι δεν χρηματίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Einai mallon giati yparxoun kai antrhopoi pou vlepoun pera apo to diko tous symferon. Vlepoun to kalo tis parata3is. Kai to kalo tis parata3is den mporei se kamia periptosi na egguithei enas anthropos pou eri3e kuvernisi tis Neas Dimokratias. AUTO DEIXNEI KAI MONO DEIXNEI ANTHROPO FILODOXO, ANUPOMONO KAI ME XAMHLO POLITIKO HTHOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΧΑΡΗ Ο DeFreJus ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Ε ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ 11000 ΨΗΦΟΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ? Α ΚΑΙ ΝΤΕΦΡΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΕΝΕΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Δεξιά της Εδέμ πρώτον "απαντήσει" είναι με ει και όχι με Η. Όπως και τα ρήματα γράφονται στην κατάληξή τους με Ω και όχι με Ο. Ύστερα δεν σας προβληματίζει ότι όοολα αυτά τα blog έχουν την ίδια γραμμή και γράφουν, αναπαράγουν για την ακρίβεια, το ίδιο θέμα, την ίδια σπέκουλα, την ίδια λάσπη ενάντια στην Ντόρα; Ύστερα τολμάνε κάποιοι να μιλάνε για μηχανισμούς που οι ίδιοι έχουν την τάση να δημιουργούν; Πόσοι τυφλοί είναι όσοι πιστεύουν ότι ο αθώος-ένοχος είναι "κατά" των μηχανισμών όταν σύμφωνα και με τα λεγόμενά σας είναι ο μόνος που τους διατηρεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε φτιάξει 10 ΣΤΗΜΕΝΑ blogs όπου γράφουν οι ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ μεταξύ τους και πιστεύουν ότι ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ θα βγει πρόεδρος της ΝΔ με 90%. Είμαι δεξιός και τον ΣΑΜΑΡΑ τον σιχαίνομαι διότι καταδίκασε την δεξιά σε 11χρόνια αντιπολίτευση και έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να προδώσει ΙΜΙΑ - ΟΤΣΑΛΑΝ - ΟΡΘΔΟΞΙΑ(ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ). Γι' αυτό τον σπρώχνουν οι Αμερικανοί και έχουν πρόβλημα με την Ντόρα. Η Ντόρα γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια παράταξη και ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες γι' αυτό και την πάω, αν και ιδεολογικά είναι λιγότερο δεξιά από εμένα. Απλά πράγματα.Ο Συμπιλίδης από το Κιλκίς δεν είχει δηλώσει ότι στο θέμα των Ιμίων η ΠΟΛΑΝ ήταν πιο κοντά στους Αμερικανούς? Ξέρουμε και για τις μαύρες σακούλες με τα 300 εκατ. ευρώ του ΒΡΩΜΙΚΟΥ '93, γι' αυτό μετριάστε τους τόνους σας και γενικότερα μην κελαηδάτε και πάρα πολύ για χρηματισμούς και ιστορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή