Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Συνεχίζει να προκαλεί ο φίλος μας ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν και προσπαθούν να τον μαζέψουν. Πόσο θα αντέξει όμως μέχρι την επόμενη επίθεση; Έχουν περάσει ήδη μερικές μέρες από την ώρα που ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά και ο Εισαγγελέας της παράταξης ακόμα να αντιδράσει! Βάζω στοίχημα ότι από μέρα σε μέρα όλο και σε κάποιο δελτίο των 8 θα εμφανιστεί.

Πάντα έτσι ήταν ο Βαγγέλης όταν τα έπαιρνε προσπαθούσε να περάσει με το κεφάλι μέσα από τον τοίχο. Μετά παραξενεύεται που δεν του βγήκαν τα κουκιά να βάλει για Αρχηγός της ΝΔ. Γιατί εκεί οφείλεται η πίκρα του την οποία βγάζει επιτιθέμενος στον Σαμαρά.

Τι να κάνουμε Βαγγέλη μου δεν υπάρχει Μητσοτάκης πλέον στο κόμμα να σε ποτίσει να φυτρώσεις Αρχηγός όπως φύτρωσες Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 1984.

Αλλά ας έρθουμε στο θέμα μας για να δώσουμε και την απάντηση για το ποιος καταριόταν την οικογενειοκρατία και μοίραζε φυλλάδια όταν ήταν «περαστικός».

Το 1976 έγινε μια μάζωξη στελεχών, κυρίως της ΟΝΝΕΔ, σε μια ταβέρνα στην περιοχή της λίμνης της Βόλβης και δημιουργήθηκε η ομώνυμη κίνηση. Οι "συνωμότες" ήθελαν να φέρουν δημοκρατία και αξιοκρατία μέσα στο κόμμα. Δεν στρέφονταν ευθέως εναντίον του Κ. Καραμανλή, γιατί δεν τολμούσαν, αλλά έθιγαν όλα τα προβλήματα που συνοδεύουν μέχρι σήμερα το κόμμα της ΝΔ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ... Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ» ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ»

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΔ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΕΙ...

ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟΣΟ ΤΟ 1974 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 1977.


Δείτε τις αρχές της κίνησης της Βόλβης, της οποίας ηγούντο ο Σούρλας και ο Μοσχονάς (και πολλά άλλα στελέχη της ΟΝΝΕΔ κυρίως από τη Θεσσαλονίκη όπως ο Μπαλάς που ήταν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τη δεκαετία του 80) και παρατηρήστε ότι τα θέματα που θίγουν οι τότε «περαστικοί» είναι τα ίδια που θίγουμε ακόμα και σήμερα εμείς οι «περστικοί»:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ, ΠΑΡΕΑΚΙΑ, ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΟΡΓΑΝΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ κ.λπΌλα ήταν ωραία και ο Καραμανλής τους άφηνε να παίζουν μέχρι που η κίνηση άρχισε να του τα χώνει χοντρά με αποκορύφωμα το συνέδριο του 1979 στη Χαλκιδική:
Εκεί βέβαια, τον Μάιο του 1979 (και όχι τον Μάρτιο όπως λέει η κυρία εδώ) συνέβη και το γνωστό επεισόδιο όπου ο Βαγγέλης κανόνισε να μοιραστεί, στα δωμάτια των συνέδρων, φυλλάδιο που τους καλούσε να μην "πειθαρχήσουν" στα προαποφασισμένα αποτελέσματα του συνεδρίου... γεγονός που έκανε τον Καραμανλή λίγο πύραυλο.

Αντίθετα βέβαια με όσα γράφτηκαν πρόσφατα, οι μετέχοντες στην «Κίνηση της Βόλβης», ποτέ δεν διεγράφησαν επίσημα από το κόμμα. Ο Καραμανλής και η πλειοψηφία της ΝΔ ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί τους παρόλο που η συγκεκριμένη κίνηση είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Τύπου της εποχής, για ευνόητους λόγους. Τους θεωρούσαν περιθωριακούς και το μόνο που έκανε η ΝΔ και ο Καραμανλής ήταν να βγάλουν μια ανακοίνωση ότι οι μετέχοντες στην κίνηση «έχουν θέσει εαυτόν εκτός κόμματος».


Μετά το 1979 η κίνηση ατόνησε, ο Βαγγέλης τελείωσε τη δεύτερη σχολή και έκανε τον φαντάρο στο Πεντάγωνο με Υπουργό τον Ανδρέα και Υφυπουργό τον Πέτσο στο γραφείο του οποίου ήταν. Έτσι γίνεται με τα παιδιά των βουλευτών. Πάντα βολεύονται μεταξύ τους.

Με την άνοδο του Μητσοτάκη στη αρχηγία κλήθηκαν τα τότε ενεργά στελέχη της οργάνωσης από τον Πρόεδρο «να γνωρίσουν έναν Κρητικό που προορίζεται για αρχηγός της ΟΝΝΕΔ». Η γνωριμία ήταν επιβεβλημένη μιας και κανένα τότε ενεργό στέλεχος δεν ήξερε τον Βαγγέλη ούτε κατ' όψη...

Από τότε ήταν «Κρητικός» ο Βαγγέλης ;)

Στη συνέχεια τα πράγματα πήραν τη γνωστή πορεία μέχρι σήμερα που ο Βαγγέλης νόμιζε ότι νίκησε το χρόνο και η μνήμη μας ξεκινάει από το 1993.

Για να τελειώνουμε:

ο Βαγγέλης είναι ο μόνος που δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για τον Καραμανλή... γιατί άλλοι είναι «περαστικοί» στη ΝΔ...
το ίδιο ισχύει και για την Ντόρα που θα εξηγήσουμε σε άλλη ανάρτηση γιατί επίσης δεν δικαιούται να μας λέει τι είχε στο νού του ο ιδρυτής της ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου