Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ...

Εχθές η Ντορούλα μας, έκανε την τελευταία της απόπειρα να δείξει ότι ο μηχανισμός της μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Στο κλειστό του περιστερίου βρέθεικαν 7000 κόσμος κατά τα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μετά βίας έφθασαν τους 5000 και εξηγώ το γιατί.
Το κλειστό του περιστερίου έχει χωρητικότητα 5000 θέσεων, για την ομιλία της Ντόρας το ένα πέταλο του γηπέδου έμεινε κλειστό ( μείον 750 θέσεις ), άρα η χωρητικότητα του γηπέδου για την ομιλία της ήταν 4250 θέσεις, αυτές η θέσεις που κόπηκαν απο την εξέδρα μπήκαν στο γήπεδο και όπως ξέρουμε απο όλες της συγκετρώσεις κόσμος δεν υπάρχει εκεί που η κάμερα δεν δείχνει. Άρα αγαπητά μου παπαγαλάκια των ΜΜΕ και καραφλά λαγουδάκια της οικογένειας με το στανίο 5000 μαζέψατε, τσάμπα τα τηλέφωνα απο το δημαρχείο της Αθήνας για να έρθει κόσμος, αν βγάλω και τα 400 στελέχοι μόλις 4500 κόσμος ήρθε σε εσένα και μάλιστα μέσα στην Αθήνα.
Και τι μας είπες στη ομιλία σου? είπες...Ακούω κάθε μέρα τη φωνή της βάσης! Και η βάση της Νέας Δημοκρατίας βροντοφωνάζει: Αλλάξτε τα όλα! Και το φωνάζει κυρίως σε μας, σε μας που θέλουμε να ηγηθούμε της παράταξης: Αλλάξτε το κόμμα! Ντόρα μου συγνώμη αλλά αυτό το φωνάζει ο κόσμος εδώ και δύο χρόνια, εσύ τώρα το άκουσες? Δεν έχεις ακούση ότι μέσα στης αλλαγές που θέλει είναι και να μην υπάρχει πια οικογενειοκρατία? Πάμε παρακάτω, Κακά τα ψέματα. Η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν.
Δηλαδή Ντόρα μου αν πάρει την αρχηγία μία Μητσοτάκη θα πάμε μπροστά η θα πάμε πάλι στο 1985?
Το δίλημμα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης, η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Το δίλημμα όντως είναι πολιτικό, αλλά Ντορούλα μου όταν ήθελες τον Αβραμόπουλο με το μέρος σου εκεί τι ήταν? Εξάλου εσύ στην αρχή ήθελες εκλογή απο 4000 άτομα, μετά απο όλα τα υπάρχοντα μέλοι του κόμματος και μετά και της νέες εγγραφές.
Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία. Ενώ εσύ θές να μην έρθουν πίσω αυτοί που έφυγαν, όχι γιατί δεν θές αλλά γιατί ξέρεις ότι με εσένα δεν επιστρέφουν.
Έχουμε τέσσερεις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις. Κατεύθυνση πρώτη. Αυτοκριτική, συνέδριο, ανάλυση των αιτών της ήττας για να μην επαναληφθούν.
Κατεύθυνση δεύτερη, οι επτά μεγάλες τομές – και όσες ακόμη προτείνετε εσείς στο συνέδριο και εγκριθούν – που θα κάνουν τη Νέα Δημοκρατία σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό κόμμα με λογοδοσία παντού. Με εκπροσώπηση της βάσης παντού. Κατεύθυνση τρίτη, ξεκάθαρη, δυναμική, κοινωνικά ευαίσθητη, φιλελεύθερη ιδεολογία. Κατεύθυνση τέταρτη και τελευταία. Άνοιγμα στην κοινωνία, νέοι οπαδοί – πολλοί νέοι οπαδοί – η Νέα Δημοκρατία ξανά στην πορεία προς την εξουσία. 5 χρόνια ήσουν το Νο2 μετά τον Καραμανλή, αυτά γιατί δεν τα έλεγες τότε? και ποίο δημοκρατικό κόμμα όταν εσύ δδεν ήθελες να ψηφήσουν τα μέλοι και ποία δημοκρατία όταν απο τον Άυγουστο είχες βγάλει το αποτέλεσμα του έκτακτου συνεδρίου? Γιατί δεν ήθελες να γίνει τώρα αυτοκριτική? τώρα χάσαμε τώρα έπρεπε γίνει όχι μετά απο 5 μήνες! Όταν λές ξεκάθαρη να βγάλουμε έξω την siemens και την aegean? Το άνοιγμα στην κοινωνία γιατί δεν το έκανες πρίν της εκλογές?

Σε ένα χρόνο έχουμε Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές. Αν δεν ξεκινήσουμε από τώρα την ανανέωση και την εξωστρεφή δράση του κόμματός μας πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε την πρώτη μας μεγάλη νίκη; Όταν αυτοί που σε υποστιρίζουν σου έχουν γυρίσει την πλάτη περιμένεις να σε εμπιστευτούν άλλοι? εκτός και αν θές να πείς ότι η ΝΔ με εσένα θα πάψει να είναι ότι ήταν μέχρι τώρα και θα την κάνεις ένα μικρό ΠΑΣΟΚ.
Κατεύθυνση πρώτη. Πρέπει να κάνουμε μια βαθιά αυτοκριτική για όσα ενόχλησαν και πίκραναν τους πολίτες. Το χρωστάμε στον πληγωμένο Νεοδημοκράτη, στον οργισμένο ψηφοφόρο. Να πούμε τι έφταιξε. Τα ηθικά ατοπήματα στελεχών μας που μας πλήγωσαν όλους. Οι αλαζονικές συμπεριφορές. Η καμαρίλα. Τα σκάνδαλα. Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά. Πρέπει να ανακτήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα με επιθετικές πρωτοβουλίες. Να μην επιτρέπουμε καμία σκιά πάνω από την πολιτική μας εντιμότητα. Κάνε πρώτη την αρχή και πές μας για τις σχέσεις της οικογένειας με την siemens και γιατί έστειλες μαζί με τον Σουφλία τον καραμανλή σε πρόορες εκλογές. Και γιατί αφού πίστευες στον Κ. Καραμανλή και την νίκη της ΝΔ απο τον άυγουστο είχες πάρει υπογραφές απο τους μισούς συνέδρους.

Ιδού ποια πιστεύουμε ότι είναι η ιδεολογία της Νέα Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι, πρώτα απ΄ όλα, πάνω απ’ όλα και πάνω απ΄ όλα το κόμμα της ελευθερίας.
Αυτό σημαίνει: το κράτος είναι αποκλειστικά και μόνο το όργανο των πολιτών που υπηρετεί. Το κράτος δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είναι κάτι παραπάνω από μας. Τώρα τι να πώ? αυτή είναι η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας? ωραία άμα βγείς ( χαχα αστείο ) όταν θα μας ρωτάνε ποία είναι η ιδεολογία μας θα λέμε οτι είμαστε κόμμα ελευθερίας!!!! Ντόρα sorry άλλα αυτό είναι η έννοια της δημοκρατίας και όχι ιδεολογία.
Εμείς, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, γνωρίζουμε να κερδίζουμε μάχες χωρίς να αυξάνουμε τους εχθρούς της χώρας. Εδώ είναι όλο το ζουμί, πως κερδίζεις μία μάχη Ντόρα μου όταν π.χ. για το σκοπιανό η Αμερική σου λέει να μπεί στο ΝΑΤΟ ως Μακεδωνία χωρίς να κάνεις εχθρό την Αμερική? έδω θα ήθελα μία απάντηση.
Πρέπει να λέμε, παραδείγματος χάρη, χωρίς περιστροφές, Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, ότι χωρίς ανταγωνιστικότητα δεν υπάρχουν επενδύσεις. Κι αν δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Όταν λές ανταγωνιστικότητα θές να πείς ότι όταν π.χ. ο Καραμανλής πουλά την ολυμπιακή η υπουργός των εξωτερικών της χωράς προωθεί την ιδιωτική aegean του οικογενιακού φίλου για να πάρει την γραμμή της Κωνσταντινούπολης?
Όλοι εμείς που είμαστε εδώ ήμασταν πάντοτε μαζί, πάντοτε ενωμένοι στους κοινούς μας αγώνες. Ντόρα ο Κακλαμάνης ήταν πάντοτε μαζί? Εσύ ήσουν? η είχες μέσω του πατερούλη ένα άλλο κόμμα μέσα στην ΝΔ? Και για να κλείνω, την μανούλα την είδα μπροστά μπροστά, τον πατερούλη γιατί τον κρύβεις?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου