Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η Νέα Δημοκρατία έδω και 5 μέρες ζεί σε νέους ρυθμούς, ο Αντώνης Σαμαράς τώρα έχει να κερδίσει ένα νέο μεγάλο στοίχημα, την αναδιοργάνοση της παράταξης. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών η Ντόρα Μπακογίαννη έπαψε να είναι το Νο 2 της ΝΔ, μετά τον πρόεδρο Α. Σαμαρά θα είναι ο Δ. Αβραμόπουλος ( αντιπρόεδρος? ) και Ν0 3 στο κόμμα θα είναι ο Α. Σπηλιωτόπουλος.
Στην ηγετική ομάδα θα είναι, εκτός του Π.Παναγιωτόπουλου που ανέλαβε κι'όλας εκπρόσωπος της ΝΔ, οι κ.κ. Μ.Χαρακόπουλος, Νικολόπουλος, Παπακώστα, Μανώλης, Καμένος και Ψωμιάδης. Συμαντικό ρόλο θα έχει και ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά αν δεν σταματήσει της δηλώσεις περί δύο τάσεων μέσα στο κόμμα δεν το βλέπω. Η Ντόρα, ο Μεϊμαράκης, ο Γιακουμάτος και ο Πολύδωρας θα είναι χωρίς γαλόνια, απλοί στρατιώτες όπως και δηλώνουν.
Θέση στην νέα ηγετική ομάδα θα έχουν και άτομα που ήταν δίπλα στον Κ. Καραμανλή όπως ο Γ. Ανδριανός. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχθεί καμία υπονόμευση, αν κάποιος το προσπαθήση δεν θα έχει μέλλον στην Νέα Δημοκρατία και ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Θ. Κασίμης που δήλωσε " ΠΟΛΑΝ και ΚΕΠ ελέγχουν την ΝΔ" η Ντόρα δεν μπορεί αυτή την φορά να πριονίσει κανέναν, η ήττα της απο τον λαό της ΝΔ της αφερούν αυτή την δύναμη, όπως επίσεις και το ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κατά πρώτο λόγο αλλά και ο Μεϊμαράκης κατά δεύτερο τώρα στηρίζουν τον νέο πρόεδρο.
Ο Σαμαράς πρώτο στόχο έχει να πάει το κόμμα ήρεμα μέχρι το ιδεολογικό συνέδριο και να αλλάξη την οργάνοση του κόμματος, θα είναι ένα ανοικτό κόμμα για όλους, ακόμα και για τον πρόεδρο της οννεδ θα ακολουθήσει τον δρόμο της εκλογής απο τους οννεδίτες.
Δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το ΛΑΟΣ σε καμία πρόκληση του κ. Καρατζαφέρη όπως για την εκλογή προέδρου.
Αντιπολιτευτικά θα είναι σκληρός με το ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα συναινέση στης πολιτικές που θα εφαρμόση, ίσως πεί ναί σε εξεταστική για το βατοπαίδι ώστε να βγάλει απο πάνω του τους βατοπαιδινούς μία και καλή. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει μέχρι την άνοιξη να είναι πίσω στον δρόμο της και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου