Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά απο το δεξί εξτρέμ

Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε συναγωνιστή Αντώνη,

Η καθαρή μεγάλη νίκη σου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξει η φυσιογνωμία της παράταξης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Όλοι εμείς που σε στηρίξαμε, που στηρίξαμε την προσπάθειά σου, είμαστε εδώ δίπλα σου για να αγωνιστούμε μαζί, για να ορθοποδήσει η παράταξη και κυρίως για να ανασάνει η Πατρίδα.

Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε σένα, πιστεύουμε σε σένα, αλλά φίλε συναγωνιστή Αντώνη δεν σου δώσαμε λευκή επιταγή. Θα συνεχίσουμε να λέμε την γνώμη μας και να ασκούμε καλόπιστη κριτική, όχι γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, αλλά διότι νομίζουμε ότι ως ενεργοί πολίτες και πατριώτες, δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε άπραγοι και αδιάφοροι στις εξελίξεις.

Η ψήφος μας σε σένα αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από την απλή επιλογή μεταξύ τριών υποψηφίων σε μία εσωκομματική διαδικασία.

Για να πετύχεις τον πολιτικό άθλο που έχεις μπροστά σου πρέπει να κινηθείς σε δύο άξονες.

Πρώτον να αναμορφώσεις την Νέα Δημοκρατία.

Να απομακρύνεις τα σάπια, διεφθαρμένα και ανίκανα στοιχεία που υπέσκαψαν με πράξεις και παραλείψεις τον Καραμανλή και να θεσπίσεις διαδικασίες τέτοιες που τέτοιοι τύποι να μην μπορούν να αναδεικνύονται ή που αν παρ ελπίδα αναδειχθούν να μπορούν να απομακρύνονται άμεσα αν στραβοπατήσουν. Συνεπώς συναγωνιστή Αντώνη θα πρέπει να φτιάξεις και να εγκαθιδρύσεις διαύλους επικοινωνίας με την βάση για να μπορείς να αφουγκράζεσαι την φωνή της χωρίς ύποπτους διαμεσολαβητές. Να μας δώσεις θεσμικό δικαίωμα λόγου. Να σταματήσουν επιτέλους οι κομματικοί ευγενείς και οι μεγαλόσχημοι, οι δήθεν ασχολούμενοι με την υψηλή πολιτική, να μας αντιμετωπίζουν ως χρήσιμους ηλίθιους ή ως αναγκαίο κακό ή ως άσχετους αγράμματους.

Να αποκαταστήσεις την υπερηφάνεια και την τιμή της ιστορικής μας παράταξης ξεκαθαρίζοντας τις ιδεολογικές μας αρχές από τους ρύπους του στείρου οικονομισμού και τις λοιπές απόψεις της διαχειριστικής μικροπολιτικής. Να δώσεις πάλι στους Έλληνες την χαρά του να είσαι και να αισθάνεσαι Έλληνας.

Να αξιοποιήσεις όλο το πλούσιο και ικανό στελεχιακό δυναμικό της παράταξης με πρώτους την Ντόρα, τον Παναγιώτη και τον Αβραμόπουλο διότι έδειξαν με την στάση τους ότι είναι έντιμοι, γενναίοι και ικανοί. Αυτά πρέπει σεβαστέ Πρόεδρε Αντώνη να είναι τα κριτήρια επιλογής στελεχών και τίποτα άλλο.

Να ψάξεις στην κοινωνία και όχι στα κομματικά γραφεία να βρεις σοβαρούς και έντιμους ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου τους για να δημιουργηθούν δεξαμενές σκέψεις στην παράταξη ώστε δίνονται σωστές λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Να δεις σοβαρά το θέμα της δημιουργίας ενός γαλάζιου ραδιοφώνου και μιας γαλάζιας τηλεόρασης, ημιαυτόνομων και ποιοτικών με πολλές θεματικές εκπομπές που να αφορούν όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας (αθλητικές, πολιτικές, ιστορικές, καλλιτεχνικές κλπ εκπομπές).

Δεύτερον να «αλώσεις» την κοινωνία

Χωρίς να γίνεις λαϊκιστής, χωρίς να καταδεχτείς τον εύκολο λόγο των «θα», να πλησιάσεις τον κόσμο να δεις την κοινωνική διάσταση των προβλημάτων. Δεν υπάρχει τίποτα το πατριωτικό σε μια πολιτική που δεν δίνει προοπτική και ανάπτυξη, που καταδικάζει τον λαό σε επώδυνες στερήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα το εθνικό σε μια πολιτική που στερεί την ελπίδα από τους νέους. Το έχεις πει ήδη Αντώνη ότι δεν θα χαρίσουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Το προσυπογράφουμε και περιμένουμε τις εξαγγελίες σου.

Την ίδια τακτική να ακολουθήσεις και στα θέματα του περιβάλλοντος, μακριά από τους πειραματικούς μοντερνισμούς των «οικολόγων». Η ελληνική φύση που ενέπνευσε τέχνη και πολιτισμό παγκόσμιας εμβέλειας κινδυνεύει από λογής λογής καταπατητές και εκμεταλλευτές. Η φύση αυτή είναι εθνικός πλούτος και όλοι –όχι μόνο οι οικολόγοι των σαλονιών- είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Η παράταξη οφείλει να έχει φωνή και τεκμηριωμένη άποψη.

Κάποτε οι Έλληνες κοιμόντουσαν με τις πόρτες ανοιχτές. Τώρα καταντήσαμε να φοβόμαστε να περπατήσουμε στους δρόμους. Η δημόσια ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί πάση θυσία. Πάρε σκληρές θέσεις Αντώνη και άσε τους δήθεν ανθρωπιστές να φωνάζουν. Προέχει η ανακούφιση του κόσμου.

Χτύπα αλύπητα τα σφάλματα του ΠΑΣΟΚ και μη διστάσεις να παραδεχτείς καιν τα ολέθρια λάθη της τελευταίας κυβερνητικής διετίας της ΝΔ. Στήριξε τις απόψεις που θα ωφελήσουν την χώρα μας από όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος και αν προέρχονται. Δείξε σε όλους ότι όχι μόνο δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ αλλά ότι ακολουθούμε την ρήση του Σολωμού «είναι εθνικό ότι είναι αληθές».

Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε συναγωνιστή Αντώνη,

Είμαστε οι τελευταίοι που θα σου κάνουν υποδείξεις. Το ίδιο σίγουροι είμαστε ότι τα παραπάνω αλλά και άλλα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, προβληματίζουν και εσένα. Αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να σου πούμε αυτά που πιστεύουμε.

Καλή δύναμη στο έργο που σου ανέθεσε η βάση.

Με βαθύτατη εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Οι bloggers του «Δεξί Εξτρέμ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου