Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Ματίας Μορς (τροικανός) : "Εύχομαι νίκη στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ"

Eυθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και προπαντώς στην ελεύθερη; βούληση των Ελλήνων πολιτών έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς ο οποίος εξέφρασε απροκάλυπτα τη προτίμησή του στην εκλογή της Νεας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ καθότι σίγουρος ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την ίδια καταστροφική και αντεθνική πολιτική που τώρα εφαρμόζεται. Άλλωστε η κυβέρνηση για αυτούς πρέπει πρώτα να σκέφρεται τα συμφέροντα των δανειστών και όχι του λαού. Εαν ο λαός στη διαδρομή πεθάνει κανένα πρόβλημα θα τον αντικαταστήσουμε υπάρχουν εκατομμύρια υποψήφιοι σε όλη την υφήλιο.

Η Ελλάδα έχει «καλές πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση της Ευρωζώνης», λέει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Ο κ. Μορς προβλέπει ότι θα χρειαστούν περισσότερα -και επώδυνα- μέτρα,...
αλλά και αντοχή προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Εκφράζει δε την ευχή να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.

«Θα δούμε μετά τις εκλογές. Όταν βλέπω τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνω ότι μια ξεκάθαρη πλειοψηφία του πληθυσμού υποστηρίζει το τρέχον πρόγραμμα. Και θέλει να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη» δηλώνει ο κ. Μορς και αναδεικνύει τη σημασία η Ελλάδα να επιτύχει στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης.

Αναφέρεται δε ενδεικτικά στην ελληνική γεωργία, η οποία -όπως λέει- είχε επί χρόνια παραμεληθεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες επιλογές για τους Έλληνες πολίτες παρά να συμφωνήσουν. «Δεν υποχρεώνουμε τους πολίτες να κάνουν κάτι», σημειώνει και απορρίπτει την εικασία ότι στην Αθήνα υπάρχουν αντιγερμανικά αισθήματα. «Δεν έχω δει κάτι τέτοιο», λέει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μορς σημειώνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο μεγάλο είναι το οικονομικό ρίσκο που αναλαμβάνουν οι χώρες της Ευρωζώνης. Από τη μία πλευρά, αναφέρει, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειάζεται διαρκή στήριξη, αλλά από την άλλη η Ευρωζώνη επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν θα εφαρμόσει μόνιμα τέτοιες πρακτικές στήριξης. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα τονίζει, πάντως, ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη δυσκολία και αναφέρει το 2012 ως αποφασιστική χρονιά για τις εξελίξεις.
«Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου (του 2012) θα μπορούμε να πούμε προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα», δηλαδή «εάν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι», ανέφερε.
Κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα έχει «καλές πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση της Ευρωζώνης», ακόμη και αν αυτό σημαίνει «τη λήψη πολλών ακόμη μέτρων, περισσότερο οδυνηρών επίσης, και αντοχή».

Το θέμα της αντοχής δε διευκρινίστηκε πως θα είναι εφικτό καθότι αυτό που συμβαίνει παράγει μαθηματικό κενό. Φερειπείν κάποιος θα βγάζει 500 ευρώ και θα θεωρείται προύχοντας αλλά θα πληρώνει φόρους 1500 ευρώ. Αυτό το μαθηματικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί παγκοσμίως ούτε από μυαλά όπως ο Πουανκαρέ,ο Λα Πλας,ο Σρόντιγκερ,ο Πυθαγόρας και άλλους εξαίσιους ανθρώπους. Θα μας πει η τρόικα τη περίφημη λύση της;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου