Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

RASS: Επέλαση Καμμένου στη Β' Αθήνας, καταρράκωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Όπως γνωρίζουμε η Β' Αθηνών είναι η πιο πολυπληθής εκλογική περιφέρεια με το μεγαλύτερο εκλεγόμενο αριθμό βουλευτών, και φυσικά αποτελεί βαρόμετρο για το ποιός θα κερδίσει τις εκλογές αλλά και τι ποσοστά θα διεκδικήσει το κάθε κόμμα.

Άλλωστε όπως κάθε άλλη φορά έτσι και σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε και πάλι συνωστισμό πρωτοκλασάτων στελεχών τα οποία θεωρούνται και για τα δυο κόμματα τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί.Σε επίπεδο κομμάτων και σε πρόθεση ψήφου στην Β΄ Αθηνών η σειρά των κομμάτων είναι:

Νέα Δημοκρατία    14,7%

ΠΑΣΟΚ                 10,2%

ΔΗΜ.ΑΡ                10,1%

ΚΚΕ                      10,0%

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ       9,8%

ΑΝΕΞ. Έλληνες      9,4%

Οικολόγοι              4,6%

Χρυσή Αυγή           3,7%

ΔΗΣΥ                    2,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ            2,0%

Άρμα Πολιτών       1,5%

ΛΑΟΣ                   1,4%


Όπως δείχνουν τα ποσοστά σε επίπεδο δημοσκοπικών ευρημάτων από την RASS για την εφημερίδα το «ΠΑΡΟΝ» το οποίο σήμερα παρουσιάζει την έρευνα ο ΛΑΟΣ φαίνεται μη μπαίνει στη Βουλή.

Σε επίπεδο προσώπων τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως για το ΠΑΣΟΚ αφού με βάση την μέτρηση θα εκλέξει περίπου 5-6 βουλευτές. Η σειρά όπως την δίνει η RASS είναι:


Ανδρέας Λοβέρδος(61,2%),
Απόστολος Κακλαμάνης(34,0%),
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης(28,1%),
Μίμης Ανδρουλάκης (27,3%),
Πέτρος Ευθυμίου(22,7%),
Γιώργος Κουτρουμάνης(20,5%)


Μετά από αυτούς τους έξη υποψηφίους ότι υπόλοιποι θα είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν στην νέα Βουλή και όπως δείχνουν τα πράγματα θα δοθούν μάχες σώμα με σώμα. Ακολουθούν οι:


Άννα Νταλάρα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Βούρος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.


Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με βάσει την έρευνα της RASS θεωρούνται σίγουροι για να εκλεγούν οι:


Ευάγγελος Μεϊμαράκης(31,5%),
Πάνος Παναγιωτόπουλος(27,8%),
Κυριάκος Μητσοτάκης(24,1%),
Κωστής Χατζηδάκης(22,5%),
Άδωνις Γεωργιάδης(20,1%),
Σπηλιωτόπουλος Άρης(16,5%)
Κατερίνα Παπακώστα(15,7%),
Λευτέρης Ζαγoρίτης(14,4%),
Γιάννης Παπαθανασίου(14,3%),
Αργύρης Ντινόπουλος(13,9%),
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης(13,2%),
Καραμανλή Άννα(10,7%).


Ακολουθούν: Βύρων Πολύδωρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Τζότζολα.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά το "ρεύμα" των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι έχουν στρογγυλοκαθίσει σχεδόν σε διψήφιο νούμερο μη παραβλέποντας ότι βρίσκονται σε λειτουργία λίγο παραπάνω από ένα μήνα. Πρωτοφανής η απήχησή τους στη κοινωνία.

Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι η σταθεροποίηση μετά από σειρά δημοσκοπήσεων σε ποσοστά βουλής της Χρυσής Αυγής πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου